Finsittning #2

Igår var det dags för finsittning nummer två för min del. Var tar tiden vägen? Det känns inte alls som att det var längesedan jag gjorde mig i ordning med E och K här hemma för vår första finsittning, då när jag hade P som bordsherre och inte kände nästan någon.

Igår kände jag kanske inte så många – när två tredjedelar av gästerna är ettor blir det så; vi har inte haft så många tillfällen att umgås för jag kan verkligen inte räkna min roll under nollningen som att “umgås”, även om det innebär att ettorna har koll på vem jag är i någon mån – men jag hade koll på det mesta. Fick gyckla, äta god mat, underhållas av andras gyckel, och ha allmänt trevligt.

Dagen var dock ganska stressig. Hann baka äpple-kanel-muffins på förmiddagen innan det var dags att ha MedSex- och Fadderiet-rep hos A. Jag finner det en liiiten aningen jobbigt att öva på en sång för första gången i runda slängar sex timmar innan den ska framföras och det var lite lagom kaosartat tills O styrde upp det hela något. I slutändan gick det ganska bra och MedSexorna gick därifrån. Lite planering för Fadderiet och sedan var klockan helt plötsligt två, vilket var lite sent med tanke på att vi skulle fixa en hel hög saker innan vi åter skulle träffas, primped and polished, lite efter fyra. På något sätt gick det ändå vägen. K försökte fixa mitt hår men det var för mycket hår och för lite tid, så i slutändan satte jag upp det med några pins och ett hårband i silver. Blev väl godkänt. Klänning fick jag låna av A.

Förfest med lite övning och en del pyssel inför kvällens sittning, samt – så klart – en del alkoholintag hemma hos en MedSexist. Att (för)festa med MedSex är alltid en underhållande upplevelse.

Nån gång vid sex-halv sju tog vi oss till Garnisonen, där vi började med fotografering i olika konstellationer. Mycket roligt. Jag ser nog galen ut på en del av de där bilderna. Men kul hade vi.

Mingla är inte egentligen min grej men jag försökte i alla fall. Det verkar dock inte vara så mångas starka sida; de flesta stod och drack fördrink med någon de kände. Jag undersökte bordsplaceringen för att finna min plats, vilket var nära scenen. Fick Superfadder-L rakt över, och fyra ettor runt om mig.

Maten var god, gillade – precis som förra gången – förrätten bäst. Förra gången var det lax med philadelphia om jag inte minns fel, den här gången var det lufttorkad skinka och philadelphia, tror jag. Mycket gott. Superfaddrarna gycklade med två nyskrivna gyckel och en del gamla, och de blev allt bättre efter den initiala osäkerheten i första låten.

Under huvudrätten gycklade de av Fadderiet på BVC:n utvalda nollegrupperna som vi tyckte var bäst på att gyckla under nollningen, och båda grupperna imponerade stort. Fantastiskt bra gyckel, och dessutom fyra-fem gyckel per grupp. Mycket bra jobbat. Vi skulle ju välja en vinnare, vilket var lite svårt men det gick – Ortopederna vann. De fick chokladmedaljer och gröna “bästa gyckel”-pins att sätta på fracken. Precis som förra terminen vann Neurologerna Bästa Fjäsk och som pris fick de en 2,8 kg tung grön godisråtta. Denna gick de stolt och bar på hela resten av kvällen.

Innan Fadderiet avslöjade vinnarna fick vi gyckla med “Röda frackar”. Efter prisutdelningen sjöng vi “Ompa ompa”, vilken är väldigt underhållande.

MedSex gycklade som sig bör sist, till den goda efterrätten – panacotta med bär och en liten bit choklad. MedSex rules, givetvis, det gör de alltid. Och de är inne på sista refrängen av sitt år nu, vilket innebär att de är grymt sammankörda och varenda ton sitter precis där den ska. Avslutades med det som på något sätt ska vara kulmen av nollningens rivalitet mellan MedSex och Fadderiet: Borka-sången från Ronja Rövardotter, omgjord med Me-me-me-me-MedSex och Fa-fa-fa-Fadderiet!

Mycket roligt kan man ha på sittning, helt klart. Framför allt om man är grön. Eller röd. ‘s fun. Hugs for everybody i slutet – nu har Fadderiet och MedSex åter slutit fred.

När sittningen var över sjöngs det som vanligt den där slutsången jag inte minns vad den heter och sedan var det kaffe och nån form alkohol på ovanvåningen. Lite prat och umgänge medan borden på nedanvåningen rensades undan för att skapa dansgolv. Bäste Sgt Psykos var DJ för kvällen och gjorde ett kalasbra jobb! Självklart spelades Billy Jean, för vad är en läksittning utan läkdansen? Det går ju inte.

Tog en shot, till vissas stora förvåning. Jägermeister, vilket inte är det godaste som uppfunnits, men varför inte… Sällskapligt och trevligt. Till middagen fick jag alkoholfritt vin, vilket jag tycker lika illa om som riktigt vin, så det blev mest vatten.

Gick hem vid två-tiden. Kan ju trilla från festlokalen hem, vilket är väldigt skön omväxling från festerna på Kårallen. I vanliga fall är det ju en bit att cykla.

Sen förlorade man helt plötsligt en timme. Trodde jag vaknade i lagom tid vid nio, men tack vare sommartiden blev det visst vid tio istället. Vilket var helt okej eftersom jag planerade att äta brunch på Örat och inte hade lust att vänta i 1,5 timme på mat. Det blev ju till att trilla ur sängen, på med myskläder, och cykla till skolan istället för att behöva vänta. På Örat fanns det allehanda godheter uppdukade. Temat var English breakfast så det fanns tre sorters scones och givetvis te, men det fanns också allt annat gott – ägg i diverse former, bacon, våfflor, bullar, ost och andra pålägg, fil, yogurt, flingor, chokladkaka, kaffe, juice, varma mackor… Helt värt för 50 kr. Dessutom andra gången på tre dagar jag ätit våfflor – mums!

Bilder från finsittning borde komma, väntar på att det ska läggas upp på Facebook :)

Kommentera!

Post Navigation