Tackfest!

Tackfesten levde inte riktigt upp till den förväntade nivån av superier, men den överträffade alla förväntningar i trevlighet. En film av T1:an i bästa Fadderist-anda (“En dag utan Superfaddrar” var titeln och en hel hög ettor hade varit med och gjort den) var pricken över ett riktigt fint i.

Förfesten var hos A, men inte A i stan utan andre A. Vi hade ju två… nej, vi hade faktiskt tre A:n i Fadderiet den är terminen.

Anyhow.

Jag kom till förfesten redan färdigutspökad. Temat var leksaker, vilket gjorde att vi i sista minuten (läs: i torsdags) bestämde oss för att klä ut oss till ‘Gissa djuret’, eftersom det är det Fadderiet leker. Gissa djuret är allehanda fyndiga varianter på djur – C:s katt-astrof som hade hela Fadderiet liggandes dubbelvikta på golvet, A:s galna kosjuka, och förfest!A:s surfande fågel med tillhörande ljud. Själv var jag ett modelejon vid något tillfälle och det var därför också min utstyrsel. Högsta mode för en Fadderist är givetvis OP-ställ, så det hade jag, och sen sminkade jag en nos och sneda ögon med gott om kajal, ögonskugga och eyeliner. Blev faktiskt riktigt bra i slutändan.

Kom till A, där ingen annan var utspökad, så jag kände mig lite off. Men tio minuter senare hade jag börjat ansiktsmåla J som Rafiki från Lejonkungen och därefter ansiktsmålade jag L till enarmad humla – vilket fick vara gul grundfärg och svarta ögon med ljusare fläckar i – samt satte eyeliner på C. A som skulle vara en mansgris fick en mustasch och galna kosjukan!A fick vitt ansikte med en prick på kinden, för att matcha hans utomordentligt ambitiösa ko-stym (som inkluderade juver och spenar!).

Måste få tag på en bild av oss. De kommer nog landa på Facebook snart.

Vi skulle vara där vid halv åtta, men fick mess om att vi inte behövde komma då eftersom de låg efter i planeringen. Tror vi trillade in någon gång runt nio. Då var Superfaddrarna uppe och gycklade och MedSex hade precis kommit, så vi fick vänta på bottenvåningen på Skytte-C på att få göra entré. De tjattriga aporna i MedSex gjorde sin entré innan oss. De var faktiskt tjattriga apor. Röda sådana, från Toy Story:

Röda apor. Eller MedSex. Svårt att se skillnad. MedSex hade också en dunk med sig. Fast den var röd.

Vår entré blev (så klart) bejublad, för vi verkar inte riktigt kunna göra något som blir något annat än bejublat. Vi är populära. Minns förra terminen när jag blev Fadderist, att C sa att det inte spelar någon roll vad man gör, eller om man glömmer vad man ska göra. Om man går fram och säger, “Nä-ä, det var ju fel,” och går igen så jublar folk ändå. Mycket tacksamt.

Fick mat – paj och sallad – och sen fick vi ta efterrätt – chokladkaka – först av alla. Där var en massa folk. En stor andel T1:or så klart, samt en stor andel av T2:orna. Superfaddrarna (utklädda till Alfapet, dvs vita t-shirtar med en bokstav på), fejknollorna (som var utklädda till superhjältar av olika slag, eftersom superhjältar också har hemliga identiteter), gammelfaddrar (cowboys) och allt annat löst folk. Toastmastrarna, en kille och en tjej som det brukar vara, var båda Barbie. I övrigt fanns det mesta – folk utklädda till Crayola-pennor i olika färger, My little pony-hästar, spel, dockor, Zelda, GI Joe… och så vidare. Mycket kreativitet ryms i läk, helt klart.

När maten serverats och fler gyckel klarats av – det var tydligen en herrans massa gyckel, med tanke på att de avlöste varandra back to back – blev det en överraskning av ettan i form av filmen de gjort. Jag skrattade så jag grät, det var så fantastiskt roligt och välgjort. Jag kände också ett stort mått av stolthet, för det är trots allt till stor del tack vare oss som var med under nollningen, som ettan fått en så pass bra sammanhållning. Filmen var uttalat inspirerad av Fadderistfilmerna (jag pratade senare med en av de som var med och skapade saken) och oj vad glad man kan bli över att få andra människor att trivas.

Filmen avslutades med två saker: dels en rap som var homage till A och C:s rap i slutet av resefilmen från Barcelona (som i sin tur var homage till Community-rapen och P, som ville ha med den förra terminen).

httpv://www.youtube.com/watch?v=ox1euwLB_rY

Den rap A och C gjorde i resefilmen.

httpv://www.youtube.com/watch?v=H4hvZkBpUJs

Den rap som tre av ettorna gjorde i tackfestfilmen.

…och den andra delen av filmavslutningen var en flash-mob-variant av läk-dansen. Flash-mobs är när folk helt random samlas på något torg någonstans och börjar dansa (eller göra något annat sammanhängande).

httpv://www.youtube.com/watch?v=g5PyIVVKoWU

“Äkta” flash-mob på ett torg.

httpv://www.youtube.com/watch?v=WwRo0iCvoYE

Flash-mob vid en Black-Eyed Peas koncert 2010. Oprah som var där hade ingen aning om att det skulle hända. Mycket coolt – och så sjukt mycket folk som är med!

MedSex gycklade efter filmen, vilket fick avsluta sittningen förutom avslutningslåten. Folk var vid det laget förvånansvärt o-fulla (nyktra är ett starkt ord, men det var inte den omtalade extrem-dräggigheten som var förra terminen, då vinet knappt var utspätt). Generellt var det en väldigt välstädad sittning och den lilla matkastning som skedde kvävdes omgående.

Borden plockades undan för att skapa dansgolv. RövSex kom dit – bärandes ett träd. Typ. En enorm trädstam var det i alla fall. De är inte riktigt kloka, precis som sig bör. Blev för första gången bortrövad, ut i geggan utanför, vilket var mest roligt eftersom B visade sig vara där så då fick jag prata med honom en stund också.

Sen växlades dans med mingel och det fanns fiskedamm där godis nappade, samt Twister där folk låg ihopslingrade. Fadderiet körde en repeat på dansen från Flamman under nollningen, vilket verkade uppskattat.

Tror jag drog mig hemåt någon gång vid ett-halv två, i sällskap av A och L. Det blev ganska lagom, eftersom jag har alla planer på att plugga som en duktig student idag. Ikväll är det SjukHUsfest, men eftersom jag vill kunna plugga imorgon kommer det bli en lugn kväll istället. Lite trist, men man får göra prioriteringar ibland.

Till ettan, tack för en mycket trevlig kväll!

One Thought on “Tackfest!

  1. Karin on 2 April 2011 at 13:39 said:

    haha, gillar hela grejjen med att om man är fadderist kan man bara gå fram och “nej, det var ju fel” och ändå få jubel. Mycket tacksamt!

    ja det var en väldigt städad tackfest och fantastiskt arrangerad! Helt otroligt ambitiöst.
    Japp japp förra året spädde vi ut fulvinet minimalt. :)

Kommentera!

Post Navigation