Breathing place

Jag har bra människor runtom mig. När jag är trött och irriterad och inte tillnärmelsevis trevlig på lunchen förstår folk att det inte handlar om dem, utan om stressnivåer.

Håller på att krypa ur skinnet. Om kvällen kan jag inte somna för att tankarna inte slutar snurra, vilket leder till att jag om dagarna håller på att somna i föreläsningssalarna. Idag var det bakterier och bakteriers patogenes. Det är spännande. Flera i min basgrupp uttryckte missnöje över mikrobiologin, men jag finner det förvånansvärt kul. Dessa små, små saker som kan göra så mycket skada i våra kroppar – och som också gör så mycket nytta, faktiskt. Mängden bakterier i våra kroppar är tio gånger så stor som antalet celler vi består av, har vi fått itutat oss på flera föreläsningar.

Idag var det föreläsning, basgrupp, lunchmöte, föreläsning, träning, seminariegruppsmöte, hem och kollapsa. Fast inte riktigt, för där är alltid lite jobb och lite mail och lite skola jag verkligen måste göra innan jag kan börja tänka på att slappna av. Och sedan är det omöjligt att slappna av.

Stressar över skolan och kommande tentan. Fadderiet och andra extra curricular activities. Sommaren och sommarjobb och ensamhet.

Förra året ledde min stress till att jag en kväll inte alls kunde lugna ner mig. Jag jobbade upp mig själv mot hysteri. Då var det tre tentor på fem dagar som hotade i början av maj. Gick ur sängen, satte på datorn, satt med Honom till två på morgonen. Han skickade en låt till mig åt gången, en mysig, lugnande låt, och jag fick instruktioner om att bara luta mig tillbaka i stolen och lyssna. Jag har fortfarande kvar låtlistan, med Vibraspheres Breathing Place (Spotify-länk) i spetsen. Den låten är fortfarande så strikt kopplad i min hjärna till den kvällen, till den relationen, att jag inte kan höra den utan att tänka på det.

Det här året har jag vänner som säger till mig att varva ner. Att jag får släppa saker. Att jag inte behöver vara den som hela tiden har koll på allt. Men jag vet inte riktigt hur.

Katterna gör sitt för att hjälpa just nu. Det finns nån studier som visar att katters spinnande har en blodtryckssänkande effekt. Blodtryckssänkande behöver jag inte (lägst blodtryck av de som gjorde arbetsfysiologilabben, yay me), men väl tankesänkande. Tankedödande, för den delen. Så just nu använder jag Tara var och varannan kväll som kudde. Hon spinner bara man tittar på henne och trivs ypperligt med att jag kommer ut och lägger mig på soffan för att släppa allt när jag försökt somna i sängen i en timme. Somnade en stund ena kvällen, med Tara på soffan, och vaknade av att det var kallt utan täcke så jag gick in och la mig i sovrummet.

Stockholm på fredag. Shoppa med mamma. Äta god middag med henne och pappa. Sova på en soffa och inte tänka på allt samtidigt. Bara vara i tjugofyra timmar. Sen Linköping igen. Nästa vecka väntar dissektioner av riktiga människor.

Kommentera!

Post Navigation