Själv/ensam

Hemma igen.

Fyra dagar i Stockholm till ända. L bosatt i Jönköping, jag själv åter på plats i Linköping. Katterna leker på golvet nu när solen försvunnit bakom husen så att temperaturen åter är sådan att man kan röra sig utan att svettas. En tidning väntade i postlådan, men i övrigt är det som vanligt: det spelar ingen roll om man är borta fyra dagar eller fyra månader för allt är som allt alltid är.

Förutom att jag inte har skola just nu, så klart. Vilket är väldigt udda. Drömde att jag fick resultatet och att jag kuggat tentan. Återkommande dröm. Nu är det inte något att göra åt, men min hjärna vill ändå inte riktigt släppa det.

Imorgon har jag ledigt. Helt ledigt. Jag vet inte hur man gör. Men det ska bli skönt, tror jag.

Alla andra har lämnat Linköping. Alla som i alla jag umgås med, ska väl specificeras, enligt pappas krav. När jag gick på bussen för att åka hem med min blåa IKEA-kasse av Stockholmsinköp var jag helt själv. Precis innan bussen skulle gå hoppade tre till på, men det är ju inte som det normalt är, med massor av folk.

Egentligen trivs jag med att vara själv – men det behöver vara självvalt. Inte på grund av att det inte finns något alternativ. Om man ska märka ord trivs jag med att vara själv, men inte med att vara ensam.

Jobb blir bra. Något att göra. Och har nu gjort ett smärre schema för när jag kan åka och hälsa på en viss någon. Schema och to-do-listor, mitt svar på det mesta.

Vill inte vara gnällig över att vara ensam. Jag har ledigt från skolan och det behövs efter tenta-p och tenta och termin två i allmänhet. Jag vill bara njuta. Men det är en liten aningen tungt trots allt.

Det ska dock bli skönt att sova i egen säng.

Kommentera!

Post Navigation