Tentaresultat

Igår kom så tentaresultaten. Jag kom in, dyblöt från regnet eftersom himlen bestämde sig för att öppna sig fem minuter innan jag var hemma, och tänkte bara byta kläder innan jag cyklade iväg igen. Slog en snabb blick åt Facebook och såg att en av mina kursare skrivit till en annan att tentaresultaten kommit på mailen – och mycket riktigt låg där ett mail från en kurssekreterare. Med AID-nummer. Som jag förträngt, trodde jag. Hade ett hum om vilket nummer jag haft, men ringde för säkerhets skull – varpå sekreteraren bekräftade numret och sa, “Men det där gick ju riktigt bra. Nu får du börja T4!”

Vilket inte riktigt var mitt fokus, även om det är sant. Jag ville mest bara inte göra omtenta.

Ringde mamma och pappa och ingen svarade, inte heller några kompisar. Hämtade ut tentan och bläddrade igenom den. Muntliga gick riktigt bra, vilket kändes som en liten upprättelse efter förra gången (T1) då den gick helt åt skogen. Resten gick, uppenbarligen, bra nog – den här gången hade jag faktiskt en rejäl marginal till godkäntgränsen.

När pappa ringde sa han att den här gången hade han inte varit så orolig. Jag hade sagt att jag kunde anatomin och det kom 45 poäng anatomi på tentan. Fick också de flesta av mina poäng på anatomin, helt klart.

Totalt gjorde 83 st tentan. 68 klarade sig, vilket innebär nästan 82%. Bättre än när vi skrev T1-tentan, då nästan 25% kuggade.

Om det var en svår eller lätt tenta har jag svårt att säga. Jag tyckte att förra ordinarie T2-tentan var lättare. Den här var helt beroende av om man fokuserat på anatomi eller ej. Eftersom det kom 4 poäng anatomi på förra T2-tentan var det inte det mest självklara att fokusera på, även om jag av någon anledning varit övertygad hela terminen om att det skulle bli mycket anatomi på tentan. Korrekt känsla, tydligen.

Ångesten över det hela har inte släppt. Den har varit med så länge nu att det kommer ta ett tag innan den knyts upp och upplöses. Men det är sommarlov nu, på riktigt.

4 Thoughts on “Tentaresultat

 1. mamma on 23 June 2011 at 09:37 said:

  Skall du skippa T3? eller gäller detta resultat så att du får lov att börja T4 även om T3 går åt skogen eller bara en lite felskrivning? Jag tror mer på felskrivning!
  TA DET NU LUGNT och njut av sommarjobb, pojkvän och att du får lov att bara vara utan att plugga – läsa för att det är kul istället! Kram o grattis igen

 2. Grattis till avklarad tenta! Varje avklarat steg är ett steg närmare målet! :)

 3. admin on 23 June 2011 at 10:01 said:

  Det är inte en felskrivning. Man får inte ha tentor släpande mer än en termin efter sig, vilket innebär att T1-tentan gör att man får börja T3, T2-tentan gör att man får börja T4, och så vidare. Så kallade “spärrtentor” för att man inte ska kunna gå igenom hela utbildningen och inte ha gjort tentan från termin 1. Vi hade samma sak på juridiken. :)

  Ska njuta, lovar :)

 4. admin on 23 June 2011 at 10:01 said:

  Tack så mycket :) Yup, hela tiden ett steg närmre :)

Kommentera!

Post Navigation