Kreativ i Skåneland

Lillebror kom hem från USA så jag åkte ner till Barsebäck för att välkomna honom hem och ha ytterligare några lata energi-påfyllningsdagar med mamma. Pappa var i Stockholm på jobb, men i övrigt var ju familjen samlad så det var trevligt.

För någon som inte spelar golf spenderar jag en fantastisk massa tid på golfbanor. Tror det blev 24 hål gångna under de två dagar jag var där; femton igår och nio idag. Men Masters-banan i Barsebäck är väldigt vacker, åtminstone sjöhålen, och att gå nio hål går ganska fort och är en lagom promenad även om delar av spelet har gått otroligt långsamt. Idag hamnade vi efter en fyrboll höghandikappare som… tja, de spelade långsamt. Minst sagt. För mamma och lillebror som var en tvåboll och har betydligt lägre handikapp tog det inte lång tid innan vi stod vid samma tee som de slog ut från och väntade på att de skulle komma iväg. Till slut fick vi gå igenom.

Igår gick jag av medan mamma och lillebror spelade resten och satte mig och ritade på terrassen istället. Med en audiobook (Harry Potter and the Chamber of Secrets för närvarande) i öronen kan man kombinera en bra bok med att läsa, vilket är riktigt skönt. Solen värmde på gott och laddade mina batterier.

Impossible

Sectumsempra från Harry Potter and the Half-Blood Prince.

Till kvällen kom lillebrors bästa kompis på besök vilket var kul eftersom jag inte träffat honom på ett år. Typisk svensk sommarmat har det varit i form av nypotatis, färska morötter och majskolvar (som måste vara något nära förstaplatsen på favorittilltugg för min del).

Imorse regnade det av någon otrevlig anledning. SMHI och DMI (danska meterologerna) hade båda lovat sol men meterologer har ofta fel, så också då. Eller ja, halvfel – det blev ju rätt på eftermiddagen då temperaturen steg med tio grader och solen sken från klarblå himmel. Mamma och jag åkte samma tåg norrut eftersom hon skulle till Stockholm och jag hem.

Då jag kom av tåget drabbades jag av en numera ganska vanlig känsla av kraschande ensamhet, som kommer efter att jag varit omgiven av människor i flera dagar. Men det är okej, för imorgon får jag sällskap igen och sedan har jag sällskap nästan hela vägen tills jag börjar jobba på måndag och längre än så orkar jag inte tänka för närvarande; det är alldeles för varmt för det.

Kommentera!

Post Navigation