Barsebäck

Har återigen tagit mig till sydligare breddgrader för att för första gången sedan Cumbuco i Brasilien ha hela familjen på en och samma plats på samma gång. Lillebror är ju (med stor motvilja) hemma igen från USA, pappa har semester och mamma är ju så smått bosatt i Barsebäck under sommarmånaderna med tanke på all golf som ligger, bokstavligen, precis utanför dörren här. När jag satt och pratade med lillebror på msn i söndags kom jag på att det vore en trevlig idé att åka hit och hälsa på, just för att träffa hela familjen på samma gång.

Gårdagen bjöd givetvis på golf – det är helt otänkbart att åka hit utan att gå minst en runda golf. Igår var det tävling för mamma och lillebror. Jag och pappa travade bredvid, pappa var caddie åt lillebror i tio hål och jag promenerade mest omkring och njöt av vädret. Strandhålen är härliga att gå, men till slut tröttnar jag på det hela. Jag finner inte golf roligt. Visst kan det vara kul att se någon göra en snygg sving – min bror är bra på att göra snygga svingar som slår bollar långtlångtlångt – eller en putt på några meter som går i. Men det blir snabbt tjatigt och efter ungefär nio hål blir jag nästan alltid urbota trött på det.

Vid elfte hålet gick jag och pappa av och begav oss in i skogen för en promenad på egen hand utan bollar och klubbor. I skogen finns massor av vilda hallonbuskar med små hallon, så jag åt gott om dem. När vi kommer ner i augusti hoppas jag att de gigantiska björnbärsbuskarna vara fulla av björnbär.

Det blev en riktigt trevlig promenad, precis som väntat, med far min. Vi kom in igen vid halv åtta – hade då varit ute sedan halv fyra – och inväntade övriga två. De trillade till slut in vid niotiden, då de gått tjugotvå hål golf för att till slut vinna matchen mot sina motspelare. Oxfilé, bearnaisesås, nypotatis och majskolvar avnjöts till middag, och därefter blev det jordgubbar med glass och Nutella. En mycket trevlig kväll, med lite känsla av vårt gamla hus i Malmö, när lillebror och jag fortfarande bodde hemma och vi åt fredagmiddagar ihop. Det gjorde vi visserligen bra mycket längre än så efter att vi flyttat hemifrån, men ändå…

Idag har vi också varit ute och gått, men utan golfbollar och klubbor. Mamma, pappa och jag tog en tur ut till naturreservatet som ligger bredvid golfbanan och plockade hallon och klippte ner lite taggiga buskar på vägen. Turen blev på en och en halv timme och således är det nu skönt att sitta ner igen och dricka lite vatten. Snart bär det av hemåt igen med tåg (gårdagens tåg hit var roligt, med kommentaren, “Eftersom trafiksignalerna inte har fungerat riktigt, har vi fått köra lite långsammare så att vi inte kör på några bilar. Det har gått bra.”), och sedan blir det jobb, jobb och helg! Därefter väntar sista jobbveckan och sedan blir det semester på riktigt… Whoo!

Kommentera!

Post Navigation