Labbdags

Idag var det dags för labb. Man kan ju tycka att det är lite jobbigt med labb dag tre på terminen eftersom det betydde nästan noll tid för att läsa in sig på labben. Igår hade vi Intro till labb där läraren stod och pratade om hur viktigt det var att vi kom väl förberedda till labben, även om hon hade förståelse för att det var svårt när den var så tätt inpå. De flesta andra har labb imorgon eller nästa vecka, vilket ger lite mer tid.

Labben gick bra. Det var inte så svårt som labbhandledningen först gav sken av – det är det sällan – men jag hade ändå velat vara mer förberedd. Jag minns inte riktigt adrenerga och muskarina receptorer, och vad som är ß1-receptor respektive (ß-receptor och så vidare, vilket var av vikt att minnas för att kunna resonera under labben. När vi dessutom skulle räkna en del med tiopotenser återkom min sedvanliga “jag är inte duktig/intelligent nog för det här”-ångest med kraft och då gömmer jag mig hellre i ett hörn.

Återstår att se om jag förstår helt vad vi gjort när vi skrivit rapporten. Förhoppningsvis. Förstår ganska väl som det är, men…

Nu är vi skönt lediga. Resten av dagen idag – även om det händer annat under kvällen – och hela dagen imorgon. Fredag är det föreläsningar och basgrupp, och efter helgen följer sedan en väldigt skön vecka vad gäller tid i skolan. Eftersom vi hade labben idag har vi ingenting förutom basgruppsmöten under nästa vecka, då övriga basgrupper labbar. Vi ska skriva labbrapport också, men det känns inte så betungande.

Så, nice. :)

Kommentera!

Post Navigation