God jul!

Det är smått osannolikt att jag bloggar imorgon (men vem vet, julafton kanske är dötrist och långtråkig och alldeles… ja, ni vet resten), så jag tänkte passa på att önska en god jul redan nu, som så många gör på Facebook idag. Själv har jag en lillejulafton med kraftig nackspärr som Voltaren inte biter särskilt bra på, vilket är lite trist. Men pojkvännen och jag har ändå sett till att julstäda – något vi talat om i ett par dagar nu men inte orkat göra – och väskan är packad för att försvinna iväg några dagar. Lappen med instruktioner till kattvakten är klar och alla julklappar (typ sex kilo julklappar) är inslagna och nedstoppade i en påse. Så, kort sagt är vi klara för jul.

Vädret bestämde sig för att inte bli juligt. Gårdagens snöfall hade töat bort, tillsammans med den övriga snö som fallit de senaste dagarna, när vi drog ifrån gardinerna imorse. Sex plusgrader på termometern gör att det knappt behövs mössa och det känns mer som februari än 23 december. Jönköping och framför allt Skåne, båda söderut, lär väl inte bli ett dugg bättre. Tur då att julen inte hänger på att det finns snö, utan att man är med människor man tycker om.

Imorgon fyller jag dessutom dag. Inte år, och inte vilken dag som helst. 10 000 dagar gammal är jag imorgon, vilket känns galet mycket. Men så är det. (Och nej, jag har inte räknat – jag råkade gå in på Birthday.se för två-tre månader sedan och där står det hur många dagar gammal man är.)

Plugg har det inte gått så bra med som det borde idag. Hade tänkte göra tenta-P dag ett, Fluff och Fånigheter, men det blev det inte. Med de 34 sidor anteckningar jag gjort den senaste inte-riktigt-hela-veckan så känns det dock som att jag fått en del repeterat ändå och FoF får jag väl tvinga in i huvudet dagen innan tentan, för att sedan glömma det lika fort igen. Mitt kompendie är nääästan färdigt, det saknas lite mer om anemier, men eftersom L (och jag) antar att min nackspärr kommer från intensivt skrivande och illustrerande sedan i lördags har han nu förbjudit mig att jobba mer på det. Tur att jag har någon som tar hand om mig när jag själv inte gör det.

God jul till er alla, hoppas att ni får en riktigt mysig julafton!

Lite jul- och vinter-Disney-konst från mig till er:

God jul, önskar Hades och Meg från Disneys Herkules :)

Belle från Skönheten och Odjuret, en av de populäraste bilder jag lagt upp på deviantArt.

Och slutligen, jul med karaktärerna i Ringaren i Notre Dame.

2 Thoughts on “God jul!

  1. Mamma on 23 December 2011 at 17:52 said:

    Ha en alldeles undebar jul så ses vi på annandagen. Kram

  2. God Jul till Ms 10.000 och hennes mycket yngre ToyBoy!
    P

Kommentera!

Post Navigation