68 sidor and counting

Börjar nu bli så där lagom löjligt trött på att plugga. Gårdagen var absolut inte en bra dag – kom inte utanför lägenheten på hela dagen, var sur och grinig och kände inte att jag hann med något alls. Hade första tentagruppen och gick mest igenom farmakologifrågor bland extentorna. Som vanligt blir jag lite undrande när jag märker vilken typ av frågor som ställs – är verkligen definitionen av distributionsvolym det viktigaste? Samtidigt är sådana frågor bra om de kommer när de varit på tre extentor, eftersom man då gått igenom det flera gånger och det blir enkla poäng.

Nyår blev väldigt trevligt, en liten paus från plugget. God mat (laxmacka till förrätt, oxfilé till huvudrätt och en väldigt väldigt geggig chokladkaka till efterrätt) och gott sällskap, precis som önskat. Tittade på fyrverkerierna på kullen i Trädgårdsföreningen och tyckte att alla flygande ljuslyktor egentligen var desto mer stämningsfulla än fyrverkerierna.

Tillbaka i tenta-p har mitt T3-kompendium växt ytterligare. 68 sidor and counting. Mitt mål nu är att täcka allt (eventuellt utom FoF eftersom jag fortfarande inte vet vad man ska kunna i FoF på T3), åtminstone lite grann. Jag har lite kvar; ska skriva en sida om kortisol (som förvirrar mig, för det är med överallt) och mer om anemier (imorgon), men sedan är jag nog ganska klar. La till sex sidor om cancer idag, från mitt redan skrivna dokument som jag skrev när jag läste Hallmarks of Cancer, en riktigt bra artikel vi fick under terminen. Det dokumentet är 21 sidor så det blev rejält förkortat till det här kompendiet, men det gick ju oavsett betydligt fortare att klippa och klistra än att sitta och skriva allt på nytt.

Innehållsförteckningen numera. Tur att jag hittade funktionen i InDesign som automatiskt uppdaterar sidnumren längst ner på sidorna, även om jag fortfarande får uppdatera själva innehållsförteckningen manuellt...

I övrigt idag har jag hunnit igenom hypersensitivitet och autoimmuna sjukdomar. Tja, mest SLE (lupus, för alla House-tittare), i övrigt bara principer. Oklart hur djupt vi ska gå.

Tog en promenad med L idag. När han väl lagt ifrån sig mobiltelefonen blev det mysigt. Inte världens bästa väder men vi gick till Trädgårdsföreningen och åt lite lunch-fika där, och sedan hem igen. Jag är förkyld fortfarande så träning är inte aktuellt, men det är definitivt bra att komma ut.

Har fått två trevliga kommentarer på mina T2-anteckningar – det är riktigt roligt att höra att de uppskattas. Jag minns själv helvetet som var T2-tenta-p och jag är väldigt, väldigt glad att jag slipper det tenta-p:t över julen. Nästa år blir det stadie II-tenta-p över jul så det blir väl mindre kul, men den dagen (de veckorna) den sorgen. Just nu gäller det att ta sig igenom T3-tenta-p. Om inget annat lär jag ha ett jävligt bra underlag att plugga till omtentan från…

4 Thoughts on “68 sidor and counting

  1. Jag måste säga att jag får mycket dåligt samvete och lite panik när jag läser det här…

  2. admin on 2 January 2012 at 20:38 said:

    Nejnej få inte det. Jag har skrivit det, jag kan det inte. Alls. Tyvärr. Så inget dåligt samvete!

  3. Haha ja visst är det så? Känner dessvärre att fas 5 är väldigt nära just nu…

  4. Carro on 5 January 2012 at 19:36 said:

    Gott råd, ta FoF på allvar! I övrigt är histopatologi och läkemedelsverkningsmekanismer något som genererar poäng :)

Kommentera!

Post Navigation