Friheten att kunna åka till Stockholm bara sådär

Det blev Stockholm i helgen.

Satt på tåget upp och tänkte, det är så skönt att kunna åka iväg så här, utan att tänka på att jag borde förbereda inför tenta-P och vara alldeles sönderstressad över allt jag inte pluggat. För den här terminen, för första gången på många, många år har jag inte en tenta i slutet av terminen. När jag pluggade sista terminen på juridiken och skrev uppsats där hade jag ingen tenta heller, men å andra sidan läste jag extra kriminologi vid sidan av och det tentade jag…

Men just nu är jag fri! :)

Kom upp till Stockholm vid lunchtid och mamma och jag gick till Hötorgshallen och åt fisksoppa till lunch. Mycket gott. Lite senare tog vi t-banan ut till Kista där pappa jobbar. Föräldrarna har bott i Stockholm i över två år men mamma hade inte varit på pappas jobb så hon ville se det. Därefter gick vi till Scandic Victoria Tower som har en skybar på trettiofjärde våningen. Där var det lugnt och stilla eftersom fredagen var en klämdag då nästan ingen var i Kista och jobbade. Vi tog varsin drink och tittade på utsikten.

Drink!

Drink!

Mamma njuter av livet...

Mamma njuter av livet…

Jag och utsikten...

Jag och utsikten…

Mamma tittar på utsikten.

Mamma tittar på utsikten.

När vi kände oss nöjda åkte vi hem – och konstaterade att det var för varmt i lägenheten, så vi gick ut igen. Gick till Kungsträdgården och tittade på alla vackra körsbärsträd som fotograferades av alla. Vi var så klart också tvungna att ta lite bilder. Det är ju väldigt vackert med körsbärsträd i blom.

Mamma och jag...

Mamma och jag…

Jag...

Jag.

Därefter satte vi oss på TGIF och tog varsin drink till. Det var tiotusen människor som lapade sol och njöt av att det var fredag på TGIF, bra stämning. Sen gick vi hem och mamma fixade god middag som alltid – kalvfilé. Mums.

På lördagen blev det en fika med Ls syster V, mycket trevligt med en massa prat. Därefter gick jag med mamma och pappa till Stockholms auktionsverk för att titta på mestadels fula, överprisade tavlor. En del var rent groteska, ungefär resten var mest tragiskt dåliga. Vi åt lunch på ett café med underbart goda sallader.

Njuter i solen på cafét.

Njuter i solen på cafét.

Vid det här laget hade jag övertygat L, som egentligen skulle på cykelträningsläger men fick bryta pga att han fick kramp i benen, om att han skulle köra upp till Stockholm och joina oss för middag och lite promenader. Så medan vi njöt i solen körde L till huvudstaden.

När mamma, pappa och jag kom hem roade mamma och jag oss med att färga mina ögonbryn och ögonfransar. Mamma har ju gått kurs och lärt sig en hel massa utöver det hon redan kunde om smink. Efter färgning sminkade mamma mig – hon ska sminka mig till bröllopet och vi leker lite med olika varianter.

Mamma och sminket.

Mamma och sminket.

Smiiiiiiink.

Smiiiiiiink.

L kom fram och vi gick till Gamla stan för att äta middag. Det blev ytterligare god mat som definitivt inte var vegetarisk – men ack så god! :)

Mamma, pappa och L.

Mamma, pappa och L.

Jag, pappa och L.

Jag, pappa och L.

Mamma, jag och L.

Mamma, jag och L.

Söndagen fylldes, som den brukar vid besök i Stockholm, med en långpromenad. Det var vackert väder och träden har ju börjat slå ut och det är skirt grönt och så vackert att jag blir alldeles varmt inombords. Jag älskar detta stadium av våren då det börjar bli varmt, när det känns som att man sakta tinar inombords och då allt det som varit grått och brunt börjar ersättas av ett fyrverkeri av färger.

Mamma, L och jag.

Mamma, L och jag.

Mamma och jag...

Mamma och jag…

Mamma och jag <3

Mamma och jag <3

Mamma och jag...

Mamma och jag…

När vi kom hem åt vi lite god lunch och sedan körde L och jag hem.

Kommentera!

Post Navigation