Dag ett

Så var man officiellt läkarstudent. Lek Läk, som det står på min fina bricka som det är meningen att jag och mina kursare skall gå omkring med om halsen de närmsta två veckorna (nolleperioden, eller Nolle-P).

Camilla, lek läk

Lek läk!

Vi har också, som synes, fått OP-hårskydd som fina mössor så att alla kan identifiera oss som nya läkarstudenter på lååångt håll. De är faktiskt ganska praktiska – förutom att våra faddrar hittar oss enklare så hittar vi också varandra enklare, vilket inte är att underskatta. Brickan (egentillverkad som det sista pysslet vi gjorde ikväll) har namn, vilket är riktigt bra när man ska lära sig namnen på 87 kursare.

Dagen har varit lång. Gick upp vid 8 och efter frukost och sånt var det samling utanför Nationernas hus i centrum. Som jag misstänkte var det inte så svårt att hitta dit – bara att leta efter en plats med mängder med folk, en del i fåniga utstyrslar. Våra faddrar på läkarprogrammet kallar sig Superfaddrar (alternativt SuperEjFaddrar, då det är kvällar när det behövs någon som är nykter för att ingen annan är det) och är klädda i blått med cape.

Fick välkomnande av dekanus och vice borgmästare, samt av LiTe Ljud eller vad de hette, orkester från LiTH. Närvarade gjorde alla nya elever till Hälsouniversitetet (HU). Vi blev sedan ivägskickade till diverse olika platser, beroende på program vi tillhörde. Läkarstudenterna styrde kosan mot sjukhuset och en sal där, och där fick vi diverse information. Det har varit mycket sådan idag. Information. Om allt. Och lite till.

Fick lunch på närliggande hotellet Ekoxen och därefter fortsatte informationsattacken. Mycket jag hört förr som är likt det i Lund, men också massor av nytt. Sist fick vi en fejkföreläsning med en lärare som uppenbarligen var mycket kunnig, men inte skulle vi kunna det redan… Intressant var det dock ändå ^^

Superfaddrarna sjöng en sång och lurade sedan ner oss i kulvertarna, där vi efter en stund i totalt mörker fick våra mössor av Fadderiet och sedan en rundvandring på sjukhuset för att försöka lära oss hitta ens lite. Det lär ta några veckor iaf innan det här går något vidare, men vi har åtminstone sett lite mer av skolan.

Klockan blev efter fem och vi delades in i smågrupper, 12 pers i varje. Varje liten grupp med sin Superfadder gick till någon Hjälpfadders hem och blev där serverade mat. Superfaddrar och Hjälpfaddrar är alla elever som nu börjar termin två. I vårt fall hade de gjort mängder med tacos, vilket var riktigt, riktigt, riiiktigt gott, samt kladdkaka (givetvis också gott). Där fick vi chans att sitta och prata med våra kursare en stund i nånting som liknade lugn och ro, innan det var dags för mer information om veckorna som kommer – nollningsschemat är späckat, minst sagt – och sedan pyssel för att göra våra brickor.

Totalt sett blev dagen med skolan ungefär tolv timmar lång. Kan inte riktigt säga vad jag känner just nu, för jag är mest trött. Har hälsat på otroligt mycket folk och är nu, till skillnad från i helgen, mest tacksam över att vara ensam en liten stund. Har fått så mycket information att det står mig ur öronen. Meeeen… rätt plats.

One Thought on “Dag ett

  1. Chop on 31 August 2010 at 16:51 said:

    Tjusigt!
    Låt nu inte studierna komma i vägen för din utbildning bara.

Kommentera!

Post Navigation