Bland mörker och fältstudier

Mörkt som i graven utanför fönstret, snön smälter bort eftersom det är trevliga plusgrader, och här sitter jag och försöker låta bli att banka huvudet mot väggen av ren frustration.

Vi har något som heter fältstudie som ska göras varje termin. Numera – sedan den här terminen – är det bara en per termin (tack och lov), tidigare var det två. Det ska vara EBM, evidensbaserad medicin, och det innebär hitta och läsa artiklar och det är tanken att det ska ta tio timmar att göra och det är mest bara tråkigt och jag förstår inte poängen. Men eftersom vi nu får välja under vilken placering vi vill göra den tänkte jag att jag ser till att få den klar och presenterad under första placeringen, så att jag sedan slipper det hela. Blev, efter diskussion med handledaren, fokus på förmaksflimmer med risken för stroke och utvärderingsskalorna CHADS2 och CHA2DS2-VASc för strokerisk som frågeställning. Whoo.

Imorgon börjar tredje veckan på kardiologen. Går med samma handledare som första veckan, gillade honom så det blir nog riktigt bra. Kommer dessutom spendera två eftermiddagar på Clinicum med att undervisa T2 i den ädla konsten av spirometri. Har därför idag repeterat dynamisk kompression och lungvolymer och flöde-volymkurvor. Det är en ganska trevlig labb att ha, även om min favorit kommer veckan därpå (blodtryck/perifera pulsar).

L var duktig och sprang 1,4 mil idag. Galet. Själv orkade jag knappt få runt tramporna på crosstrainern. Vet inte varför, sov länge och väldigt gott, men har varit löjligt söndagstrött idag. Inte fått mycket gjort, hade fått än mindre gjort om inte L varit här och sett till så att vi fick handlat och tränat. Tur att det finns söndagar när man bara kan ta det lugnt.

Igår jobbade jag, men också det var lugnt. Verkar vara lugnt på akuten ganska ofta när jag jobbar. Jag kommer dit och så säger de “jaa, igår då var det huuuuur mycket som helst” och så tittar jag runt på en öde akutmottagning med någon 23-åring med lite ont i magen i ett hörn och i övrigt tomma sängar, och undrar hur det är möjligt att det kan växla så. Jag är inte helt förtjust i det här med att inte ha något att göra, men jag har ju så supertrevliga arbetskamrater där så det gör inte vidare mycket ändå. Kommer sakna folk i sommar – det blir arbete på annat håll än akuten i sommar. Var vet jag inte, har varit på intervju men inte fått något svar än.

Men det löser sig.

Inte lika säker på den här jäkla fältstudien.

(Rekommenderat program om man ska leta artiklar är ReadCube. Väldigt mycket enklare än att ha sjutton flikar öppna i Chrome/Explorer/Firefox/whatever samtidigt.)

Kommentera!

Post Navigation