En fredag på Tornby

IKEA, tredje gången på under en vecka. Tillåt mig att påpeka att livet på Tornby är mycket enklare med bil. Inte för att det är någon nyhet, men ändå. Fick med mig den pall jag tittat på ett tag – en vit pall, Bekväm, helt ny i sortimentet. Har gått och väntat på den ett par veckor.

IKEA på fredag vid lunchtid är betydligt lugnare än IKEA på lördagar och söndagar när det varit lön. Inte särskilt mycket folk, allt gick smidigt. Till och med lunch där gick snabbt och smidigt för en gångs skull. Det är lite förvånande hur olika IKA-varuhus skiljer sig när det gäller saker som att få ut mat till gästerna. På IKEA Linköping tar det ganska ofta en evig tid. På IKEA Malmö numera går även långa köer löjligt fort. Men… för 26 kr fick jag åtta köttbullar med mos, lingon och sås, sallad med bulle, och en chokladboll. Underbart billigt.

Förutom pallen köpte jag ett antal ramar. Beställde framkallning av papperskopior av ett gäng foton från Snapfish för någon dag sedan. Återkommer när jag fått bilderna om huruvida de kan rekommenderas – än så länge förefaller de bra och de var billiga, framför allt eftersom man fick 40 bilder (10×15) gratis med första beställningen.

Jag skulle köpt ett golvskydd att ha under skrivbordsstolen, men det gick bara inte att bära det tillsammans med allt annat jag hade. Det är 100×120 cm och går med nöd och näppe att vika på hälften, men… det funkade inte. Så det får bli någon annan gång.

Eftersom jag vill slippa skada laptopen när jag tar den med mig köpte jag ett laptopskydd på Expert efter många om och men. Trots att 13″3′ skärmar numera är lite halvvanliga är majoriteten av laptopskydden och -väskorna antingen 13″ eller 15″. Alltså lite för litet eller för stort. Suck. Men jag blev till slut nöjd med vad jag hittade.

Som jag tidigare konstaterat kan jag inte hålla liv i blommor för fem öre. Därför blev det idag fler fejkblommor. Plantagen visade sig ha ett riktigt bra sortiment och på deras fejkblomme-rea hittade jag orkidéer. Gillar orkidéer (det har jag nog fått av mor min, som har dille på dem), så det blev två sådana. Nöjd, för de kostade betydligt mindre än riktiga och lär hålla betydligt längre :)

Totalt blev det i runda slängar fem timmar på Tornby. Eftersom jag tog bussen dit passade jag på att lämna in min dator till PCpunkten i stan, så att de kunde bygga min nya dator. De ska använda en del av grejerna i den – hårddiskar, DVD-brännare, grafikkort, samt licensen till Windows 7 som jag köpte i våras – i den nya de bygger. Eller ja, har byggt; de ringde för en liten stund sedan och sa att den var klar. Åker och hämtar den imorgon. De har lovat att den ska vara übersnabb, stabil och tyst. Är den inte det lär jag vara Customer From Hell Jr (Sr being mamma ^^). Men killen i butiken har varit väldigt trevlig och uppenbart kunnig i det hela och de specialiserar sig enbart på PC, så… Som killen i databutiken i Malmö (dit jag gick med gamla datorn när den kollapsade) sa – man ska inte köpa dator på samma ställe som man köper microvågsugnar. Så nu blir det specialister istället :)

Det är oktober idag förresten. Starten på årets två längsta månader. Den trevliga hösten – den med färgglada lövverk och milda dagar – ger vika för den mindre trevliga hösten – den med kala träd, snålblåst, allt kortare och mörkare dagar, och mängder med regn. Men snart kommer min nya kurs igång och det ska bli en massa kul, så förmodligen drar tidgen iväg utan att jag ens märker det. Och sen blir det dags för Rio!

Kommentera!

Post Navigation