Organisation på LÄK…

Okej, på allt allvar – var tar dagarna vägen? Nu är det torsdag kväll igen. Den här veckan har flugit förbi i en dimma av föreläsningar, plugg, umgänge med vänner och träning.  Jag har lyckats ta mig igenom och nästan förstå embryologin från befruktning till vecka tre – tredje gången jag läste det var det nästan så att it made sense. Inte för att jag kommer ihåg vilket som är blastocyt, morula, mesoderm, med mera för det – men jag har läst det och ser jag det så fattar jag det ganska väl.

Idag har vi varit “lediga”. Det är väldigt mycket en sanning med modifikation eftersom “lediga” numera innebär “fem timmar på biblioteket för självstudier”. Från om med måndag lär en del av vår “lediga” tid också spenderas i mikroskopilabbet, för att vi ska lära oss känna igen olika typer av epitelceller (det är den praktiska delen av vår tenta i januari).

Gårdagen var mer än lovligt oorganiserad, föreläsningsmässigt. Föreläsningen som ställdes in i fredags för att föreläsaren inte kom flyttades till klockan 8 igår morse. Då kom föreläsaren, och han höll en väldigt bra föreläsning om celldifferentiering av stamceller. Klockan 10 skulle vi ha en föreläsning i histologi, men läraren kom inte så vi fick en ersättare. Eftermiddagens föreläsning skulle varit klockan 13 i patologens hörsal, men flyttades på grund av att hörsalen tydligen är för kall till Berzeliussalen klockan 15. Detta betydde lunch i skolan och därefter plugg i biblioteket. Klockan 15 kom vi till Berzelius – och fick veta att salen dubbelbokats, vilket betydde att vår apoptos-föreläsning flyttats igen, till någon annan (ännu ej bestämd) dag.

Organisation FTW.

Förhoppningsvis kommer alla föreläsare till sina respektive föreläsningar imorgon – tror bara det är en föreläsning (+ basgruppsarbete på förmiddagen) så det borde de väl kunna klara av? :)

One Thought on “Organisation på LÄK…

  1. Hej!

    Får besök av svärföräldrarna den här helgen, vilket jag helt hade glömt :o/ Nästa?

Kommentera!

Post Navigation