Söndagsmos i hjärnan

Idag är det söndag. En alldeles otroligt grå söndag. En sån där söndag när himlen inte varierar i färg ens lite – det är bara jämngrått från horisont till horisont. En dag då hjärnan känns som seg kola alldeles oavsett om man druckit dagen innan eller inte. På något sätt vet kroppen alltid om att det är just söndag – till och med på sommarlovet blev jag segare på söndagar än andra dagar.

Eftersom det är söndag idag var det alltså lördag igår. Lördag med SjukHUsfest, det vill säga en fest för Hälsouniversitetets alla linjer. Fast det var inte riktigt så exklusivt (eller insnöat, kanske är den andra beskrivningen), utan de biljetter som inte blev sålda på HU såldes på Valla, så det var en ganska skön mix av människor på Nationernas hus.

Temat var Pride, vilket var ett dumt tema av två orsaker. Dels för att det är apsvårt för tjejer att klä ut sig med det temat. För killarna är det enklare – sätt på en tight tröja i någon rosaaktig färg, och de flesta tycker att du är hemma. Det var ungefär vad många killar gjorde, även om vissa gick lite längre och tog med fjäderboa, eller tighta byxor med leopardmönster, eller helt enkelt gjorde transvestitgrejen och klädde ut sig till tjejer. Själv höll jag mig till paljettklänning, vilket kändes lite lagom Pride åtminstone. Den andra orsaken till att Pride är ett dumt tema är att det egentligen bara cementerar dumma stereotyper. Pride går ut på att alla ska få vara sig själva, oavsett vad det självet är. Att dra det som tema gör egentligen bara att det mest extrema blir representerat. Jag har ett gäng gay-kompisar och nej, de klär sig inte i närheten av så som killarna klädde sig igår.

Festen på NH var, oavsett temat, väldigt rolig. Fantastisk musik och bra stämning, dålig karaoke såsom sig bör på gayklubb, och mängder med unga människor i olika stadier av berusning. Jag hängde mest med K (som väl får vara K4 eller något, för jag har så många K i min omgivning), utom ett tag då jag tappade bort henne ^^ Då tittade jag på karaoke istället. Vid halv 3-tiden cyklade vi hem, genom ett Linköping som nästan är fritt från snö igen (yay!).

Idag var det underhållande tomt på HUB (biblioteket). Förra söndagen när jag var där var det gott om folk – idag var där inte en fjärdedel så många. Jag hade bestämt mig för att vara där kl 12 och var där 11.57, så duktig jag. Satt i två timmar och läste om tristessen som är “Från DNA till protein”. Den tjatades på basåret, den tjatades under Cellstrimman, och nu tjatas den igen. Där embryologi är roligt och spännande är cellbiologi mest blah.

Dags att laga mat; behöver nya matlådor. Har köpt fläskfilé och lax så något bra ska det väl bli av saken.

Kommentera!

Post Navigation