Snart: första patientsamtalet

Idag är det dags för Strimma igen. Om en dryg timme bär det av till Finspång; vi åker lite tidigare så att vi hinner äta lunch där innan vi börjar klockan 13.

Och klockan 13, då har jag mitt första patientsamtal.

För något år sedan hade jag en dröm jag om att jag hade patientsamtal. Skum dröm såsom alla drömmar är, men jag vet att jag satt och pratade med en patient. Det känns fullständigt overkligt att det nu är på riktigt. Lite grann på riktigt i alla fall – det är ju ingen som förväntar sig att jag ska kunna ställa diagnos eller något sådant. Vi ska bara lära oss prata med patienter, få fram det som är viktigt och relevant.

Det är med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot det hela – framför allt att vi ska videofilmas och efteråt ska hela gruppen kolla på samtalet och ge feedback. Hu…

Men det ska bli roligt ändå.

I övrigt går vi nu ännu djupare in i fostrets underbara värld och gör vårt bästa för att förstå utvecklingen av fostrets könsorgan. Och återigen undrar jag, hur kan det bli rätt? I don’t get it. Så många många många saker som kan gå fel.

Vi har en fråga om hormonsyntesen också, men ingen i gruppen är riktigt säker på vad det är vi ska läsa där, så det får bli som det blir imorgon på basgruppsmötet och sen får jag väl läsa in det som jag missat till helgen.

Kommentera!

Post Navigation