Brasilien :)

Så sitter man i Brasilien och njuter av att det är nånstans runt 28 grader varmt. Mitt hår är blött sedan en lång stund i poolen och axlarna är insmetade i solskyddsfaktor 40. Magen är solskyddet till trots lite röd, men det lägger väl sig till imorgon inbillar jag mig.

Hittills har den här semestern varit väldigt cool och det lär bli en del inlägg när jag kommer tillbaka, med bilder och funderingar. Sydamerika har aldrig varit ett ställe jag haft högt på önskelistan över ställen att besöka, men jag har velat se Amazonas och det har jag nu fått göra. Vår guide i Amazonas, Yuri, var kalasbra – han är indian, född i djungeln, kan allt om den och dess flora och fauna.

Har även sett världens största vattenfall, Iguazu falls. Sjukt häftigt. Visste inte om att de fanns innan vi åkte dit, men nu har jag sett dem. Vi åkte över till den argentinska sidan först för att se dem från det hållet, både uppifrån och nerifrån, och därefter åkte vi tillbaka till brasilianska sidan och såg dem därifrån. Grymt imponerande och aldrig har man väl känt sig så tillfällig som när man ser enorma vattenfall som fanns här långt innan jag eller mina föräldrar eller förfäder var här och som kommer finnas här långt efter att jag dör.

Iguazu falls

Har också besökt Rio de Janeiro och bott på Copacabana. Sett sockertoppen (Sugar Loaf) och Jesus-statyn (som dock låg inhöljd i moln när vi var uppe vid den, men det var roligt ändå). Rio var inte överdrivet imponerande, en ganska sjaskig stad. Folket här i Brasilien ger jag inte överdrivet mycket för, de är generellt ogästvänliga enligt min upplevelse. Det där med “kunden har alltid rätt” ger de inte mycket för här:

“Kan ni stänga av AC:n? Vi tycker att det är jättekallt här.”
“Nä.”

…okej, liksom.

I Amazonas fick vi, förutom turen i djungeln då vi fick svinga i lianer och testa olika naturläkemedel, även se ett gäng alligatorer (såväl som hålla i en livs levande en, liten men vild), hålla en anakonda, se två floder gå samman utan att blandas (weird), och fiska pirayor (som vi dock slängde tillbaka när vi fått upp dem). Djungeln var trevlig, bodde på en Eco Lodge där swimmingpoolen tekniskt sett var en liten del av floden. Den låg en liten bit in och vattnet var svart och när man var i det såg man helt orange ut under vattnet för att det var så mycket järn och annat jox i vattnet.

Här i Cumbuco är det bara sol och bad som gäller. Vi bor på ett bed ‘n’ breakfast-liknande hotell med mysiga små rum i lite större bungalows, och eftersom hotellet förutom vår familj är bebott av enbart holländare som spenderar hela dagarna med kite-surfing på havet har vi hela poolen, inklusive fyra Fat Boys som man kan ligga på i poolen eller på land och bara njuta i.

Så det är mitt liv just nu. Borde plugga mer än jag gör, men på något sätt känner jag mig ganska lugn. Det jag pluggar fastnar, även om jag bara pluggar nån timme om dagen. Det får gå som det går, och så får jag väl hysteriplugga om jag orkar när jag kommer hem.

2 Thoughts on “Brasilien :)

  1. Åh, låter ju himla trevligt det där. Du får påminna mig om att jag också skall åka till Brasilien någon gång senare… Fast Australien ligger nog eventuellt före i kön…

  2. Marco on 31 December 2010 at 17:25 said:

    Gott nytt år! :-)

Kommentera!

Post Navigation