Allt som hänt och allt som kommer att ske

Enligt Facebook, som vänligt påminner en om gamla minnen som hände samma dag för x antal år sedan, var det fem år sedan mamma och pappa kom hit och gjorde som Askungens gudfé med trollspöt och förvandlade min lägenhet – men istället för ett spö hade de med sig en slagborr. Det var en underbar helg. Jag flyttade till Linköping och kände inte en människa här, och i mitten av september hade skolan visserligen börjat, men det var ändå inte i närheten av att vara så att jag hittat några nära vänner. Jag saknade allt vad jag lämnat bakom mig och började planera för att ge upp och söka till Lunds läkarprogram istället, för att vara nära hemma. Tur jag inte gjorde det – sju månader senare skulle jag ju träffa L…

Men mammas och pappas helg här gjorde lägenheten betydligt mysigare och jag minns det med oerhörd värme.

Sedan dess har livet förändrats ganska markant. Jag träffade L, vi förlovade oss, vi gifte oss och vi fick vår fantastiska lilla bebis. Jag har klarat av en, två, tre, fyra, fem, sex, sju, åtta, nio och tio terminer på läkarutbildningen, jobbat som personlig assistent och undersköterska, och gjort praktik på massor av kliniker. Bland så mycket annat som hänt.

I torsdags påbörjade jag min 57:e dagbok. Mitt allra första dagboksinlägg skrev jag den 28/1-97. Det närmar sig helt enorma tjugo år av dagboksskrivande. Jag skriver i princip varje kväll, långt eller kort, några ord eller flera sidor. Det beror på dagen, på känslorna, på om det är något viktigt som skett eller om det bara är en dag bland alla andra. Jag har ingen aning om vad jag ska ha dem till, eller om någon någonsin ska få/kommer vilja läsa dem, men de finns där, nerpackade, alla femtiosex stycken.

Nu kommer det en ny höst och jag gick och tänkte när jag var ute med E, att jag ser fram emot det på ett helt nytt sätt. Jag ser fram emot att vara med när mitt barn upptäcker världen, när hon får se träd som är röda och orange istället för gröna, och hennes första snö. Julen kommer bli speciell i år, när hon är en del av vår familj.

 

Kommentera!

Post Navigation