Äventyret börjar

Igår fick vi nycklarna till vårt hus. Det kändes mycket overkligt att stoppa nyckeln i låset och vrida om, stiga in i hallen och tänka att det faktiskt är här vi ska bo framöver. Lägenheten som jag tillbringat fyra och ett halvt år i blir snart ett minne blott, vilket känns både spännande och lite jobbigt. Jag har verkligen älskat att bo här, de luftiga ytorna och den underbara utsikten över Eklandskapet. Jag har kunnat titta ut och betraktat vårar och höstar, skirt grönt och explosioner av rött och orange, täta sommarträdtoppar och frostiga, kala träd.

Jag har haft hela mitt förhållande med L här, från vår första dejt som utgick härifrån hela vägen till nu, och på den tiden har vi hunnit förlova oss, gifta oss, L har tagit examen, och vi har skrattat, gråtit (ja, det är väl jag då), och haft såväl roliga som jobbiga dagar här. Vi har kommit innanför dörren och suckat djupt efter långa arbetsdagar och sagt, “Det ska bli skönt att gå och lägga sig”, och vi har studsat ur sängen (igen, mest jag) för att komma iväg på diverse roligheter.

Har börjat packa ordentligt idag. Flyttlasset går på lördag, men i veckan tänkte vi dra över en del grejer. Och grejer finns det många, alldeles för många. Låda efter låda fylls och ändå verkar jag knappt göra någon skillnad i våra skåp. Svarta sopsäckar står i vardagsrummet, fyllda med saker som jag inte begriper varför vi sparat till att börja med.

L har tagit hjälp av bror och svåger för att måla tak och väggar i huset. I min förra lägenhet hade jag färg på väggarna, i den här lägenheten har allt varit vitt, och i det nya huset blir det åter färg på väggarna. Det är alltid spännande att se hur det blir, för man väljer ju färg utifrån färgprov som är några centimeter breda och höga, och det är svårt att säga hur det blir när man målar hela väggar i samma färg. Men det som är bra med målning är ju att det går att måla över om det blir fult. Förhoppningsvis blir det snyggt.

I veckan ska golven i vardagsrum, hall och matrum slipas och lackas, för det behövs verkligen. Trappan ska renoveras lite senare, och några innerdörrar fräschas upp, och så det stora projektet, att byta tak. Det kommer bli en del pyssel att bo i hus, saker man inte alls behövt tänka på i lägenhet. Klippa gräset är ju också en sån grej…

Det blir ett äventyr. Vårt äventyr.

Hus!

Hus!

Kommentera!

Post Navigation