Baka baka tårta

Tiden bara går. Jag är inte säker på att jag gör någonting vettigt med dagarna alls. Samtidigt har jag att göra hela tiden, på något sätt.

Tjugo personer är nu klara med studien – sex kvar (det har fallit bort två under studiens gång) att göra BMR och blodprover på. Några imorgon, några nästa vecka och så helt plötsligt är studien kvar och jag kommer bara ha att skriva kvar att göra. “Bara”. Det ska läggas in en del resultat i SPSS och sånt också. Så det lär ju ta ett tag. Men vi har börjat få lite resultat från MR och det är väldigt spännande i alla fall.

I övrigt roar jag mig för närvarande med att för första gången i mitt liv baka en tårta. Innan jag flyttade till Linköping hade jag ju aldrig bakat över huvud taget. Sedan en kväll då jag gjorde kärleksmums till en viss grön sammankomst har jag insett att det är riktigt roligt att baka och det har blivit ett otal muffins, cookies och till och med sockerbullar. Tårta har jag dock inte varken vågat eller haft anledning att ge mig på. På lördag fyller L dock år och precis som alla andra pojkar vill han ha en prinsesstårta. (Vad är det med killar och prinsesstårta? I stort sett alla killar jag känner vill ha prinsesstårta på sin födelsedag.) Jag ser detta som ett utmärkt tillfälle att prova på en första gång.

Som med allting annat som jag gör för första gången innebär det att jag dyker ner i all information som finns på nätet. Jag har varit likadan vid andra tillfällen: när vi började med LCHF, när jag bestämde mig för att plugga läkare, med flera. Intensiv research innan man börjar något nytt. Således har bloggar om hur man bakar fina tårtor besökts och halvt memorerats. Det finns många bloggar (Baka baka liten kaka och Bengtssons baksida är bra bloggar, och Tårtdecor är bra kombo av frågor-och-svar, inspiration och webbutik). Igår gjorde jag sockerkaksbotten och idag har jag gjort fyllningen och fyllt tårtan. Vaniljkräm, grädde och sylt. Nu står den och gottar ihop sig i kylen tills imorgon då jag ska försöka mig på konststycket att drapera den i marsipan. Blå ska den bli, enligt Ls önskemål. Med rosor, för det är kul att göra.

På lördag är det sedan dags för besök från familjen V, eftersom L tycker om att bli firad. Förhoppningsvis blir tårtan god och fin.

Kommentera!

Post Navigation