BUP, bildtentaplugg, lathet…

Veckan på BUP har kommit och gått. Snabbt försvinner tiden, vet knappt var den här terminen har tagit vägen. Känns som en evighet sedan jag var på vårdcentralen och gjorde min KUA-placering. Jag hade en god tanke om att plugga kontinuerligt under terminen inför bildtentan, men det gick sådär. Flytten kom emellan, och latheten. Jag vet inte riktigt vilket som bidrog mest – i vanliga fall är det lathet, men flytten har varit ganska krävande. Och så fixade jag T10-kompendiet, det har ju också tagit tid.

Det finns för lite tid på dygnet. Men fler timmar vet jag inte om jag hade velat ha, för som L brukar säga så hade man ju knappast fyllt mer tid med roligheter (eller sömn…), utan man hade bara tryckt in mer måste-saker.

Nu har jag i alla fall kommit igång med bildtentaplugget. Har läst hela T10-kompendiet en gång, och T3-kompendiet, och jobbar nu på T4. Tänkte åtminstone skumma alla innan det är dags om drygt två veckor. (Usch, drygt två veckor… meh). Lagt upp två nya bilder på övriga anteckningar-sidan, eller ja, den ena är en uppdaterad bild från T4-kompendiet eftersom jag trots att jag går T10 fortfarande inte riiiiktigt tagit mig tid att lära mig vad som är vad i glykogenolys, glykogenes, glykolys, mm. Jag borde lärt mig det på T1. Jag hade nog bättre koll på det då än nu, men jag har aldrig kunnat uppbåda intresse om det där, så kunskapen har alltid varit haltande. Då får man ta igen det på T10. (Och sedan eventuellt glömma det igen…)

BUP har hur som haver varit hur bra som helst. På dessa dagar har jag hunnit med ätstörningsteamet, jouren, mellanvården, öppenvården och remisskonferens. Fick ha ett eget samtal med en ätstörningspatient och fick väldigt positiv feedback från det, vilket alltid känns bra och får mig att känna mig duktig. Annars har det mest varit att sitta bredvid och lyssna, och sticka in små frågor här och var när det varit någon poäng med det. Alla har varit hur trevliga som helst och väldigt öppna på alla sätt. Till skillnad från t ex neurologen så har alla vetat att jag skulle komma, och de har också tagit sig tid att berätta utförligt inför varje patient, så att jag har fått ut maximalt i mötet med varje patient.

Nu är det helg igen, och den kommer ju försvinna sådär som helger alltid gör. E och jag har bildtentapluggat ihop (en del går bra, en del stirrar vi på varandra när ingen av oss ens förstår frågan, och en del är mittemellan). L har varit en dag i Finland och kommer hem mitt i natten, så för kvällen är jag gräsänka. Huset borde städas, men jag orkar inte.

Och ute är det vår.

Vacker vår i rosa.

Vacker vår i rosa.

Kommentera!

Post Navigation