Dags för bröllop som inte är vårt…

Har påbörjat en av många minnesgrejer jag ska göra för de senaste veckornas happenings – fotoboken för USA. Den kändes enklast att börja med eftersom det bara är jag och L som har bilder därifrån och ingen annan, till skillnad från bröllopet där jag fortsätter få bilder från alla gäster och fortfarande väntar på den stora högen bilder från fotografen. Igår fick jag, av Ls syster, 370 bilder. Jag blir nästan tårögd när jag tittar på dem, av ren och skär lycka. Det var en sådan fantastisk dag.

I helgen fick vi dela ett annat pars lika fantastiska dag – det var E och Fs bröllop. Jag och L tyckte båda att det var skönt att kunna åka iväg på bröllop och inte behöva göra något annat än att njuta av mat och fest. Det är en skön känsla, att ha vårt eget gjort. Det är trots allt en ganska stor stress (…underdrift…), även om det också är väldigt roligt.

EoF gifte sig i Uppsala, så jag och L tog bilen upp till Stockholm och gjorde oss i ordning där innan vi vidare till Uppsala. Ls kompis J med flickvän J följde också med i bilen. Vi hade kanske inte räknat helt rätt på tiden det skulle ta att ta sig ut till lilla Dalby och efter viss stress från framför allt min sida kom vi fram sju minuter innan utsatt vigselstarttid. Vi var inte sist, vill jag meddela. Vi gick till den lilla söta kyrkan, fick program i handen och parkerade oss på en av bänkarna.

Brud och brudgum var, som sig bör, strålande vackra och mina ögon tårades för det är så väldigt fint med två personer som så uppenbart älskar varandra. Vigseln var fylld av sång och vackra ord och en hel del tårar. Efteråt fick vi kasta ris på brudparet och de kysstes så klart på kyrkbacken.

Vackra brudparet!

Vackra brudparet!

Vi fortsatte med fördrink utanför bygdegården där festen skulle vara, och det togs bilder och var allmänt trevligt. Lite senare var det dags för middag med mycket god buffé och massor av tal. Vi bytte platser mellan huvudrätt och efterrätt så att man fick en massa nya människor att prata med, vilket var roligt, och sedan var det tårta med lime och jordgubb – mumsigt. Middagen avslutades med att vi gick ut och tände Kinalyktor (tror jag de kallas, de där papperslyktorna som lyfter när man tänt dem) vilket var väldigt vackert. Sedan var det fest med dans och mingel.

Brudparet skickar iväg sin lykta.

Brudparet skickar iväg sin lykta.

Jag och L stannade till någonstans efter midnatt och efteråt körde vi till hotellet i Uppsala där vi stupade i säng. På söndagsmorgonen åt vi gott om frukostbuffé innan vi satte oss i bilen igen. Körde åter in om Stockholm, denna gång Lidingö, där vi hälsade på Ls syster V med familj i flyttkaos – de håller på att flytta till en ny lägenhet. Vi fikade med mycket prat om USA.

Kom hem ganska lagom för att gå till jobb där ett halvnattspass väntade. Det var en ganska lagom kväll, inte överdrivet mycket patienter vilket ger gott om tid att prata med alla.

Om en vecka har skolan börjat. Termin sju. För första gången sedan jag började på läk är jag ganska opepp. Det börjar kännas att det här är termin nummer tjugo.

Kommentera!

Post Navigation