Dan före dan före tenta-P

Så, då var man där igen – någon dag innan tenta-P börjar. Jag drabbas alltid av en simultan jagvillintejagvillintejagvillinte-känsla och komigennubörjadåkomigenva!-känsla. Mycket av det är en önskan om att få det överstökat. Jag vet hur jobbigt det är varenda gång. Det är långa dagar där huvudet värker i slutet för att alla de där neuronen i nu läser om gör nya synapser med varandra och det kommer långtidspotentieras en hel massa i mitt limbiska system. Förhoppningsvis. Så att jag kommer ihåg saker.

T5-tentan har en ganska så god klarande-procent. De flesta klarar sig faktiskt redan på första försöket – betydligt fler än på samtliga övriga prekliniska tentor i alla fall. Jag håller denna tanke varm om hjärtat då jag börjar slå i de 140 sidor jag skrivit under terminens gång. Det mesta i kompendiet har jag ett minne av att ha skrivit, men jag har ingen aning om vad det står. Aningens jobbig känsla.

Det är alltid kul att lägga ut nya anteckningar för köp eller för fri nedladdning. Samtidigt som jag lägger ut de nya får även de gamla kompendierna ett uppsving, med resultatet att T2-anteckningar och T3:s EKG-uppgift och läkemedelslista laddats ner ytterligare runt 20 gånger de senaste timmarna. Det är trevligt. Jag är fortfarande så nyfiken på vem det är som laddar ner – med 630 nedladdningar av T2-anteckningarna kan det ju inte bara vara T2 på läk i just Linköping som drar hem dem. Menmen. Hoppas ni har nytta av dem!

Helgen passerade utan något större äventyr. Igår gick vi på bio och såg Skyfall, vilken jag tyvärr inte alls tyckte särskilt mycket om. Visst var det snyggt foto och en bra skurk, men resten av filmen var bara oändligt lång. Tröttnar dessutom på att de försöker göra Bond till någon djup, tänkande figur, framför allt eftersom de helt misslyckas i detta strävande. Han är fortfarande bara helt kall och avstängd, Agent 007 med rätt att döda. Och Judi Dench, denna vackra och så enormt talangfulla kvinna, är precis lika träigt tråkig genom hela filmen. Aja. Det mysigaste med kvällen var att gå med L till och från stan, en riktigt mysig promenad.

Idag var det helt meningslös föreläsning om psykisk status. Varför meningslös, frågar du kanske? För att vi fick hela föreläsningen i PowerPoint-form och föreläsaren stod och sa varenda ord som stod i PowerPointen. 45 minuter spenderades på detta (föreläsningen var bara så lång, men annars hade jag ändå gått i pausen) och sedan var det basgrupp. Sista basgruppen för neurotemat eftersom vi likt många andra basgrupper tog två fall till idag så att vi blir lediga på torsdag. Skönt – det är tenta-P dag 2.

Och det är ungefär allt som händer just nu.

Kommentera!

Post Navigation