En underbar helg!

Världens bästa helg. Seriöst. Jag älskar mina föräldrar så att jag inte vet vart jag ska ta vägen :)

Vi har haft riktigt, riktigt trevligt. Mysigt, effektivt, kramigt, pratigt, underbart.

Effektiviteten består i färdigställandet av lägenheten. Mamma lånade en borr av en av sina kompisar som är snickare – en riktig slagborr, inte bara en borr med slagfunktion vilket är vad jag stått och försökt slå hål i väggarna med. Med denna riktiga borr tog det plötsligt åtta sekunder (jag räknade) att göra ett hål i väggen, istället för tio minuter att stå och hänga på borren och bara få ett fyra millimeter djupt hål. Med denna briljanta borr har vi nu satt upp allt möjligt – gardinstång i sovrummet som håller mörkläggningsgardiner, en helfigursspegel i hallen, hyllor i arbetsrummet, ett antal tavlor…

Började med ett besök på IKEA igår. Köpte lite av varje – ett soffbord (Lack), en sittpall (Kivik), en vas och fejkblommor. Fejkblommor är underbart bra, för de kan inte ens jag ta död på. Allt annat i växtväg, oavsett hur mycket folk påstår att det inte går att ha ihjäl, kan jag ta död på på imponerande kort tid. Hoppas jag har bättre lycka med levande människor, aka patienter, i framtiden ;)

Köpte också gardinstång på IKEA, och mörkläggningsgardinerna på Hemtex. Hemtex har för övrigt en av de fulaste och mest opraktiska loggor jag sett på länge numera.

Åt liten lunch – varma mackor – och fortsatte sedan runt om Tornby. Jämförde priser på laptops och dammsugare och diverse annat på Siba, OnOff och Expert, för att jämföra bör man, annars dör man annars får man inte alla rabatter man kan få.

Till slut var vi så slut i huvudet av all elektronik vi tittat på, alla människor runtomkring och alla ärenden vi uträttat att vi körde tillbaka hem. Väl hemma satte jag ihop mitt nya soffbord, mamma min nya sittpall och pappa skruvade upp spegeln i hallen. Sedan fixade Snickarna från Skåne upp gardinstången i sovrummet och mamma var magiskt snabb att sätta upp hissgardiner i såväl arbetsrum som vid köksbordet. Just nu är det inte heeelt uppenbart varför jag behöver hissgardiner – det är grågrågrått ute och har varit det i tre dagar – men när det är sol och ljust blir arbetsrummet annars så ljust att jag inte ser vad som pågår på datorskärmen, så det är tacksamt med gardiner.

Vid sjutiden eller möjligen något senare ansåg vi oss ha varit så duktiga att vi förtjänade middag. Skulle gått in till stan men det var råkallt, småregnade och blåste så vi tog bussen istället. Hittade en trevlig restaurang – Storan – och åt grymt god fisk där. Jag fick kräftstjärtar till förrätt, alltid yumyum!

Föräldrarna sov sedan i det otroligt praktiska övernattningsrummet här i huset. Väääldigt bra att ha.

Söndagen påbörjades med frukost och fortsatte med välbehövlig hårfärgning. Sedan var klockan elva och vi ansåg det okej att börja borra, och med den Magiska Borrens hjälp sa det vips – eller snarare ‘vrrrrrrrrrrrrr’ – och sedan var tre hyllor, en telefon och en anslagstavla uppsatta på väggarna i arbetsrummet. Det ser nu väldigt kontorsaktigt ut.

För att mamma och pappa skulle känna att de gjort något annat än lekt snickare, chaufförer och shopping-enablers under helgen gick vi en runda. Ner om sjukhuset, bort till Glasentrén, vidare till trädgårdsföreningen och sedan hem igen längs Tinnerbäcken. Mycket trevligt. Fortfarande väldigt mycket höst med grå himmel och ganska kallt ute, men inget regn. Jag märkte under promenaden hur mycket jag trivs med staden och hur positivt jag ser den; älskar att här är så mycket grönt och mysigt. Det enda som är lite negativt är alla jeffla backar… Neråt = kalas, uppåt = inte lika kalas. Men motion FTW.

Åkte ut till Tornby igen och började återigen på IKEA. Lämnade tillbaka några saker som vi inte behövde och gick sedan en runda till. Hittade en matta till arbetsrummet och diverse smått för att mjuka upp här – fler fejkblommor. Och lite annat.

Sedan var vi på OnOff och köpte lite teknik, och i en butik bredvid – Chilli – hittade jag en ny servis som jag tyckte var riktigt snygg. 400 kr var dessutom lagom pris för 8 stora, 8 små och 8 djupa tallrikar, samt 8 muggar. Mamma och pappa hittade en väggklocka med diameter 1 meter som var helcool, men som inte fanns i färgen de ville ha så därför skall jag försöka komma ihåg att köpa en nästa gång jag är på Tornby. Riktigt cool.

Åkte hem igen och mamma tog en kopp kaffe för att orka köra hem. La ut mattan i arbetsrummet för att se hur det blev – väldigt mycket mjukare, helt löjligt vilken effekt en matta kan ha – och sedan var det kramar och hejdå. Lite sorgligt att se dem gå, framför allt eftersom vi troligen inte ses igen förrän i december, då jag kommer hem för att åka på semester med dem. Men det har varit en riktigt, riktigt bra helg. Och här är såå fint.

Skall ta bilder och lägga upp vid tillfälle, lovar :)

Kommentera!

Post Navigation