Extentor och minnen av rosor

Någon har varit inne och kollat på mitt inlägg Rosor (det ser jag i statistiken, vilka sidor som klickats på). Varpå jag insåg att det gått sju månader (!) sedan jag fick dem och jag vet fortfarande inte vem som skickade dem. Det hela är mycket udda. Borde man inte vilja få cred för att skicka fina blommor till någon? Ler dock fortfarande när jag läser inlägget, för det hela var ju så coolt.

Idag är det söndag, fast det fick jag påminna mig själv om efter beräkningar – det hade lika gärna kunnat vara vilken annan dag som helst i veckan. Nog för att jag tog lite sovmorgon till nio, men det första jag gjorde var ändå att sätta mig och plugga. Underben/fot, nu klar med nya bilder och roligheter. Lät L sova vidare tills hans klocka ringde, det verkade han tycka var skönt.

Foten med hemska ledband åt alla håll och kanter. Ben och muskler har jag i alla fall bra koll på nu.

Den och en till ligger sist i min PDF och i min PDF med stående bilder, nu uppdaterad. Nu finns alla anteckningar här. Håller nu på med leder, brosk, kollagen, och benbildning och ska fortsätta på dessa saker när jag a) bloggat och b) tränat. Med dessa saker klara är jag sedan färdig med tenta-p dag 9. Av totalt 14, känns nästan som att det kan funka det här – att orka tenta-p alltså. Att klara tentan är en helt annan grej.

Tentan kommer som vanligt att bero på frågorna. En del av frågorna är bra, saker vi i tentagruppen kan och tycker är vettiga. Sedan kommer frågor som:

Beskriv de tre olika anatomiska leder som ingår i axel-skulderleden, och även den funktionella fjärde leden som tillåter de mest extrema lägesförändringarna. Redogör också för vilka ledytor, ledband, och muskler som ingår i dessa leder samt deras funktioner och hur de ligger i förhållande till varandra. (10 p = ca 2,5 p per led)

…och då sjunker självförtroendet till någonstans i skosulorna och jag vill mest gå och lägga mig. Eller, bästa frågan (not) hittills:

Det finns fyra nervgrenar som härrör från plexus cervicalis och som är rent sensoriska. Namnge dessa och tala om vilka områden de innerverar. (2 p)

Det där med att ingen föreläsare, amanuens eller annan sagt något om cervikalplexat spelar tydligen ingen roll. Jag håller tummarna för att den där idiotin är en rest från för längesedan, då cervikalplexat ingick. Som det är är brachialplexat tillräckligt jobbigt.

L har bildtenta imorgon, så jag kommer hålla tummarna stenhårt för honom hela förmiddagen. Själv ser jag fram emot om lite under två veckor, då tentafan är gjord och jag har sommarlov.

Igår såg vi “The Social Network“. Den var riktigt bra faktiskt. Tjejerna är plastkaraktärer utan något som helst djup och man får väl inget direkt grepp om huvudrollsinnehavaren, men den har fantastiska oneliners och dialog och är allmänt väldigt intressant om det som tar upp så mycket av vår tid numera – Facebook.

Kommentera!

Post Navigation