God jul

Jag har mer julkänsla i år än jag haft på många år. Fråga mig inte varför – kanske är det för att jag planerat julklappar sedan i somras och gjorde julkorten redan i oktober, vilket gjort att jag haft tid att förbereda mig eller något. I vanliga fall kommer julen smygandes, november borta och så är det plötsligt december och så är det lucia och helt plötsligt julafton. Denna gång är det lugnare.

Det blir familjefirande x2, som vanligt numera. Detta år först hos Ls föräldrar och därefter hos mina. Jul på två helt olika sätt, det ena ett inte särskilt organiserat kaos med gott om barnaskratt och så mycket mat att man knappt kan förstå, och det andra lugnt och stilla och uteslutande vuxna, mysigt på ett helt annat sätt. Gran, julgodis och julklappar lär det bli på båda ställena, även om mamma som vanligt kom i slutet av november och sa att “i år blir det inga julklappar, jag har inte hittat någonting”. Det brukar vara så, och sen i mitten av december säger hon med ett leende, “Ja, det blir ju några julklappar i år också.” I år var det med motiveringen, “Man kan ju inte ha en julgran utan julklappar under”. Min mamma är så fin.

Skolan är nu slut för det här året. Några dagar in på nästa kommer T7-tentan, närmare bestämt den nionde. Och tionde, för denna termin gör den praktiska tentan sin återkomst. Jag har börjat tentaplugga, för jag vill vara ledig över jul och nyår så mycket det går och då kan man göra lite i förväg. Antibiotika är och förblir svårast, resten av den här terminen är ganska trist. Oavsett hur mycket jag läser och läser om ögon och öron så förblir jag helt enkelt ointresserad.

Sista veckan på infektion var lärorik, den också. Hade flera seminarier och insåg att jag fått någon sorts knappt grundläggande koll på röntgen, även om den bara är just det – knappt grundläggande. Ungefär på den nivån jag känner att jag behöver ligga.

Nästa termin blir det knappt något åkande, vilket jag är oerhört glad över. Ironiskt nog blir det akutenplaceringen som är i Jönköping, men det är nog bra, för då får jag se hur det går till på akuten på något annat ställe än här. Termin åtta börjar dock med fyra veckor på kardiologen här i Linköping – det ska bli spännande.

Om jag inte skriver mer innan jul så får jag nu önska er alla en god jul (och ett gott nytt år, om jag nu är fullt upptagen även i mellandagarna)!

Kommentera!

Post Navigation