Halvvägs genom tenta-P

Officiellt trött på tenta-P.

Som alltid halvvägs igenom tenta-P känns det nu bara sååå segt. Jag har pluggat stora delar av dagen, försökt att verkligen förstå anemier och blodsjukdomar och koagulationskaskaden (den sista blir alltid kom-och-hjälp-mig-att-dö när jag ska försöka komma ihåg den, för logiken av att faktor 9 klyver faktor 10 klyver faktor 11 finns givetvis inte, utan istället klyver faktor 7 och 9 faktor 10 som klyver faktor 2, som också kallas trombin och som klyver både faktor 13 och fibrinogen som klyver… och så vidare), och dessutom har jag läst igenom allt det jag läst alla de andra dagarna, och insett att jag redan glömt alldeles för mycket av det. Som det kan bli.

Sen uppdaterade och rensade jag datorn och helt plötsligt var datorn seg som om någon stoppat in kola i hårdvaran. Det visade sig, efter en och en halv timmes frustration där varje klick tog 40 sekunder för datorn att hantera, att det var att jag kryssat i en knapp om ett litet extra skydd i mitt antivirusprogram. Tydligen tyckte antivirusprogrammet efter det att varje klick måste monitoreras och förmodligen skulle den räkna ut varje möjlig fortsättning av varje klick och huruvida det kunde leda till ond bråd död.

Anyhow, insåg till slut vad problemet var, avaktiverade och ta-daaaa nu fungerar datorn fint igen.

Gårdagens inlägg om SD-röstande personers tankegångar blev ett av de mest kommenterade inlägg jag skrivit. Jag försöker fortfarande fundera på om mitt tankesätt är för att jag vill tänka det bästa om mänskligheten (som alltså i så fall inte är rasister) eller för att jag är cynisk och tänker det sämsta (eftersom folk då istället är idioter som använder EU-valet för att göra ett statement och rösta på ett parti som inte vet vad det står för).

Nej, SD vet inte vad de står för. Alls. Bevis:

Fantastiskt. Om det där är den smartaste kvinna SD har att visa upp så… eh. Det är nog bra om ingen vill samarbeta med dem, av många anledningar.

Och nu är klockan snart tio, så det är dags att gå och lägga sig i sängen och inte kunna somna för att man är småstressad över allt och det är mindre än en vecka kvar till tentan.

Kommentera!

Post Navigation