Hemma igen

Så var man hemma igen. Sista helgen spenderades i Accra, Ghanas huvudstad, som nämndes i del fyra. Vi avslutade lördagen med restaurang där fotbollsmatchen mellan Ghana och USA visades. Vilken stämning! Jag tycker inte det minsta om fotboll och har aldrig sett en hel fotbollsmatch förr, men stämningen gjorde det helt värt det. Alla Ghananer som samlades på restaurangen jublade, sjöng och ropade på alla sätt och vis så fort Ghana hade bollen. Och matchen var ju spännande, det tyckte till och med jag. Efteråt var det var det fest överallt i Accra, varenda bil tutade och alla skrek en massa. Underbar avslutningskväll.

Söndagen spenderades lugnare – efter att vi sovit på Frälsningsarméns hostell (á 6 Cedi/natt, inklusive kackerlackor) – då vi spenderade dagen vid Novotels pool. Novotel är ett av lyxhotellen i Accra. 20 Cedi för att få utnyttja poolområdet, men det var det faktiskt värt. Vi åt dessutom riktigt goda baguetter.

Jag och Carin följde allas råd om att vara på flygplatsen tidigt. Flyget skulle gå 21.10 och vi var på flygplatsen vid 15.30. Minst fyra timmar innan boarding (som skulle starta kl 20) skulle man vara på flygplatsen. Som väntat var ju inte Accras flygplats något att hänga i julgranen, men vi köpte choklad för våra sista Cedis i taxfreebutiken, eftersom vi ändå inte kan växla tillbaka Cedis till något användbart. Sen var det nattflyg hem inklusive en galen man i sätet bakom mig, och därefter hejdå till Carin på flygplatsen i Amsterdam, innan undertecknad kunde ta flyg nummer två till Köpenhamn. Allt flöt och vid 9.40 var jag i ett soligt, somrigt Malmö som ändå inte är i närheten så varmt som Ghana var vid nästan vilket givet tillfälle som helst.

Nu väntar över 600 bilder på sortering; snart kommer nog några upp!

Jag kommer för övrigt också bakåt-uppdatera bloggen med saker jag skrivit i dagboken (jag skrev sammanlagt 108 sidor dagbok under de tre veckorna i Ghana), som inte hunnits med att inkluderas i de inlägg som heter del 1-4 :)

Kommentera!

Post Navigation