Inviga människorna känsla

Det är två dagar kvar till tentan och klockan ett kommer E och P hit för en intensiv dags repetition. Innan dess tänkte jag hinna träna, så jag får hålla detta kort – men jag känner att jag måste visa min uppskattning.

Gårdagens inlägg (som nästan gav mig ett nytt besöksrekord, det var ju roligt även om ämnet var trist) gav så många kommentarer, mail, sms och live-kramar att jag blir alldeles rörd. Och det gör också att jag, även om jag visst tar åt mig och funderar över originalkommentaren igår, inte alls tar åt mig lika mycket.

Jag har fantastiska vänner. K och U som båda blev upprörda och arga å mina vägnar och skickade uppmuntrande sms. F som kommenterade på bloggen. P och E som var här och läste kommentaren bara minuter efter att jag fått den, och försäkrade mig om idiotin i kommentaren. “Kursare”, funderade vi, men vi vill inte tänka oss att någon av våra kursare skulle skriva sådär.

Er andra som jag inte känner men som kommenterar på bloggen med snälla ord och konstateranden om den som gav kommentaren – tack. Samma sak till er på Facebook som kommenterade och sa åt mig att inte lyssna på idiotin.

Jag har alltid uppfattat dig som en rättvis och omtänksam människa (därför är jag oxå övertygad om att du kommer att bli en utmärkt och omtyckt läkare). Låt inte ett pucko förstöra för dig!

~ C, jutsuvän

L kom hit efter att jag sagt att jag behövde det. Han kramade om mig och sa åt mig att inte bry mig om det, och när han säger det är det mycket enklare att inte bry sig. Jag är stark på egen hand; med honom är jag starkare.

När jag kom upp imorse låg ett mail från pappa med uppmuntrande ord och ett konstaterande om hur älskad jag är.

I slutändan är det väl som E konstaterade igår – om man är omtyckt kommer man också att bli ogillad. Om man gör ljud ifrån sig kommer vissa att tycka om det man säger, medan andra inte gör det. Skriver man en blogg får man räkna med att någon inte tycker om det man skriver. Är man ärlig får man räkna med att någon inte uppskattar det.

Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad. Man vill ingiva människorna något slags känsla. Själen ryser för tomrummet och vill kontakt till vad pris som helst.

~ Doktor Glas, Hjalmar Söderberg

Kanske ryser den anonyme kommentatorn inför tomrummet av att bli ignorerad? Vad vet jag.

Av förmodligen förklarliga skäl drömde jag i natt om den människa jag verkligen gjort illa. Hon kommer avsky mig, kanske för alltid. Förhoppningsvis spenderar hon inte någon tid på att fundera på mig om så är fallet – det är bara onödigt och direkt förstörande för människan att spendera sin tid på avsky och hat. Jag vill inte bli ignorerad, men det är bättre för henne.

Kommentera!

Post Navigation