Julgran

Det lider mot jul. Vet inte riktigt varför man säger så, för inte lider jag. Men det är väl någon gammal betydelse av lider. Eller något. Det är sånt som kommer på orddelen på Högskoleprovet, typ.

Never mind.

Vi har vår första gran i huset. Min första riktiga gran sedan innan jag flyttade hemifrån, vilket vid det här laget är en herrans massa år sedan. Hu vad tiden går. På samma tema är dottern nu över sex månader gammal och ska snart fira sin första jul. Inte för att hon förstår något av det, och i julklapp vill hon med all säkerhet helst ha papper inslaget i mer papper med kul snören i mängder, men ändå. Hennes pappa och jag vet att det är hennes första jul och det är speciellt. Så av den anledningen, och för att vi flyttat till hus där det finns en jättebra plats för en julgran (en sån där plats som man undrar vad man ska göra med resten av året, men just under julen har den en väldigt precis funktion). Vi åkte och köpte en julgransfot, och julgransdekorationer, och därefter en ståtlig kungsgran. Den blev precis lagom och är nu pyntad med ljus, glitter och kulor.

Julgran

Julgran!

Vilken bisarr tradition, egentligen. Ta in ett träd och pynta det. Ungefär som varför man pyntar påskris med fjädrar. ’cause it makes no sense.

Julklapparna är, i den lilla mån det blir julklappar, färdigfixade och inslagna. Trots dotterns önskan om papper att äta (för det är jättegott och prasslar jättekuligt) får hon inte bara papper, bara för att hennes mamma och pappa tycker att hon kan få något annat.

Efter jul följer nyår och sedan börjar det helt plötsligt närma sig att jag börjar skolan igen. Känns ganska konstigt, efter de här sex månaderna av ledighet, men det ska samtidigt bli skönt att komma tillbaka och göra färdigt. Och jag ska ju vara ledig i sommar ändå tänkte jag, så att E slipper börja på förskola samma sekund som hon fyller ett. Så det blir lite skola på väg mot lite mer ledighet.

Hoppas att ni alla finner lugnet inför julen. För min del är julen lugn och skön och trevlig, inte stressig och jobbig, och jag hoppas att ni känner detsamma.

2 Thoughts on “Julgran

  1. Småbarnspappan on 16 December 2015 at 09:58 said:

    Ser gran(n)t ut, även om traditionen är udda ? Tror inte heller vår två år äldre dotter riktigt har hajat julen än, men det lär hon göra så småningom – det är ingen direkt brådska – ha en trevlig vecka fram till och jul med familjen förresten! P.s. Skulle nog säga att det lackar mot jul istället, så slipper man lida, även om inte paketen lackas direkt…

  2. admin on 16 December 2015 at 11:01 said:

    Än så länge kan vi ju lugnt säga att vi gör det för vår egen skull, inte för dotterns :) Ha en trevlig jul!

Kommentera!

Post Navigation