Mooooeeeeöööög.

Är inne på tenta-p dag 11 och jag är så trött på det att jag vill kräkas över alla böcker, anteckningar, pennor, pärmar, fler anteckningar och annat mög som ligger på matbordet. (“Mög” är för övrigt något väldigt skånskt, har jag fått förklarat för mig av L. Det är okej. Det är ett bra ord. Och man kan dra det på riktig skånska: “Mooooooooeeeeeeööööööög”.)

Jag har fått lite för lite sömn, lite för många timmars plugg och är allmänt obeskrivlig just nu. Igår satt jag jag-vet-inte-hur-många timmar och försökte bli klok på allt som har med blod att göra. Koagulationskaskaden är, kan jag meddela, apjobbig:

Koagulationskaskaden. Vettigt vore att koagulationsfaktor I klyver II klyver III osv. Helst inte att 12 klyver 11 klyver 9 klyver 10.

Idag är det bakterier på schemat. Grampositiva, gramnegativa, stafylokocker, streptokocker, clostridium, corynebakterier, enterobacteriae… Jag är riktigt dålig på att komma ihåg vad de olika bakterierna har för specifika egenskaper, så jag har gjort kort som är lite som anatomy flash cards:

Bakterie flash cards, av Cosmic.

Man gör vad man kan för att göra något roligt av att försöka lära sig.

Igår hade vi längsta basgruppen hittills – men så hade vi också drygt en och en halv dags extentafrågor att gå igenom. Vi började halv sex när jag var färdig med äppel-kanelmuffinsar (för att jag ve-he-herkligen ville baka igår så till slut gjorde jag det) och höll på till nästan nio, då mina ögon gick helt i kors. L, som skrivit sin bildtenta tidigare på dagen, kom hit och sedan låg vi utslagna på soffan ihop. Mitt huvud snurrade med blodkroppar och koagulationsfaktorer, och med anatomin vi just gått igenom med tentagruppen – vi är nu klara med anatomitemat enligt tenta-p-schemat – men det var väldigt skönt att försöka slappna av.

Imorse låg L kvar i sängen i 1,5 timme efter att jag gick upp, vilket jag ser som fullständigt orättvist förutom att han faktiskt har tagit sig igenom samma fanskap till tenta-p som jag gör just nu för fyra år sedan, och dessutom har han terminstenta om en vecka han också, trots att han hade bildtentan igår. Så det är väl inte så orättvist ändå. In fact, det är bara för mig att inse att det här blir mycket värre innan det blir bättre.

Anatomiväggen är inte riktigt komplett, men så här ser den ut just nu:

Anatomivägg!

Det kommer bli ett mycket stort kompendium när jag har scannat alla bilder från detta tenta-p. Undrar om det är ett lika tilltalande projekt när tenta-p är slut, som det är just nu när det är en ursäkt att ta en femminuterspaus…

Har fått mitt schema för jobb i sommar; ska jobba 140 timmar över sex veckor, vilket känns väldigt lagom.

Nu ska jag TRÄNA. För träning låter mig få paus som jag tycker är effektiv och på vägen dit och hem går jag med flash cards och så får jag röra på mig och min stackars rygg och nacke som annars tycker att det här är generellt mord. Min rygg och nacke är alltså i fullständig överensstämmelse med min hjärna…

One Thought on “Mooooeeeeöööög.

  1. Har väldigt svårt att förstå hur det skulle kunna vara orättvist med 1,5 timmes sovmorgon, speciellt till min fördel… :P

Kommentera!

Post Navigation