Om jag bara såg ut så…

Fortsätter fundera kring gårdagens inlägg om perfektion.

(Av någon anledning påstår Google Chromes spell check att ‘perfektion’ är felstavat; jag finner detta djupt ironiskt.)

Tränade idag. Jag älskar att träna. Det är härligt med adrenalin och jag får trötta ut kroppen. Igår testade jag volleyboll med MF Idrott för första gången och det var riktigt roligt. Volleyboll är den enda bollsport jag trivs med, men den stormtrivs jag å andra sidan med. Annars brukar bollar mest vara hårda och obegripliga och jag får dem aldrig dit jag vill. Det får jag visserligen inte med volleybollen heller – jag råkade hamna i samma lag som killen som är ansvarig och han pratade taktik: “Få bollen till den i mitten direkt,” varpå jag gjorde mitt bästa för att inte himla med ögonen. Jag är glad om jag lyckas träffa bollen när den kommer mot mig, ännu gladare om jag får den att gå åt någorlunda rätt håll. Att lägga upp den åt personen i mitten? Naah.

Anyway, träning idag. Och igår, egentligen, men på volleybollen accepterar jag att jag är dålig. När jag tittar mig i spegeln på Korpen däremot, då accepterar jag inte något annat än perfektion. Vilket blir lite jobbigt, för inte är jag perfekt.

Såg “Black Swan” (helt okej, men jag hade fått höra lite väl positiva kommentarer om den att mina förväntningar var för höga) i söndags och satt mest och önskade mig Natalie Portmans pinnsmala kropp, så graciös och vacker.

Tidningarna ger mixade signaler. Amelia och liknande växlar mellan ‘Var nöjd med dig själv!‘-budskap och ‘Gå ner 5 kg på två veckor!‘. IForm ska vi inte prata om, maken till kroppsfixering i den tidningen är hemsk och den är dessutom dold under lager av ‘Vi vill bara att folk ska vara nyttiga och hälsosamma‘. Jag fick nog av dem då de påstod att man skulle sänka temperaturen hemma och gå runt och frysa konstant, eftersom detta skulle öka fettförbränningen.

IForms idioti hindrar dock inte att jag tittar längtansfullt på tjejerna i tidningen och tänker, ‘Om jag bara såg ut så…‘ Jag vet inte var meningen fortsätter; jag tror inte egentligen att fem kilo hit eller dit hade haft någon större inverkan på mitt liv, annat än att jag skulle vara väldigt hungrig. Gick ner fem kilo i Ghana och då var jag konstant hungrig i tre veckor.

Och varför vill man egentligen vara perfekt? Det kan ju inte vara särskilt kul. Det kan framför allt inte vara särskilt kul den personens omgivning.

Men vettet och logiken går ut genom dörren så snart jag tittar mig i spegeln och tycker, återigen, att jag är för tjock.

3 Thoughts on “Om jag bara såg ut så…

 1. Chop on 8 February 2011 at 19:59 said:

  Jag lovar att nuförtiden är ett antal tjejer i Linköping som går och tänker “Om jag bara såg ut som hon” när du susar förbi. Dessutom är du Natalie Portman säkert inte hälften så trevlig som du även om hon nu på något sätt skulle råka vara lika smart.

  Jag föreslår att du byter prenumerationen(?) på iForm till Gourmet. Där hittar du helt andra pekpinnar.

 2. Chop on 8 February 2011 at 20:02 said:

  Förresten så är väl Google ändå hyfsade på att stava. Jag hade en gång när jag jobbade på Ericsson en engelsk rättstavningsmodul som ville byta ut alla förekomster av “Ericsson” mot “Erection”…

 3. admin on 8 February 2011 at 22:43 said:

  Tack :) Och prenumerationen på iForm är sedan länge avslutad. Blir ju bara deppig av den, det är ju inte bra. Gourmet låter bättre!

  Samt, heeeeh gällande Ericsson –> erection. Mycket roligt med automatisk spellcheck…

Kommentera!

Post Navigation