Psykosavdelning

Jag försöker ta mig igenom alla gamla kompendier som plugg inför bildtentan. Det går sådär. Har gjort T3, T4 och T10, börjat på T5, och det är mindre än två veckor kvar. Bleh. Orken tryter definitivt.

I nästa vecka är det dags för OSCE-tenta för T9. Så här i backspegeln, och med bildtentan hägrandes, känns det som en väldigt mycket mer överkomlig utmaning. Bildtentan känns oöverstiglig. Jag och E har suttit och gjort gamla tentor och en del går bra, annat är rakt av obegripligt. Det finns frågor där jag inte har den blekaste aning om vad de pratar om, med sjukdomar som är så små och perifera att de bara nämnts någon enda gång på någon föreläsning. Känns sådär.

Men vi får se hur det går. Och när den tentan har skrivits är det bara att ta ett par timmar att ladda om, för dagen efter börjar tenta-P för T10. Weiii, det är roligt nästan jämt att plugga läk.

Denna vecka har jag varit min första av två veckor på psykosavdelningen (avd 38) på psyk. Det är… intressant. Lugnaste veckan hittills, inte överdrivet mycket att göra på avdelningen. Patienterna är väldigt varierande, från bipolära patienter med mani till schizofrena till missbrukare med drogpsykoser. Och annat. Det är ett väldigt annorlunda klientel än man är van vid från de somatiska avdelningarna (även om det ska sägas att psykfall förekommer lite varstans…). Man kan liksom inte riktigt lita på patienterna, och man vet inte om de tar sina läkemedel och om de tänker komma till nästa besök. Men jag har fått göra ett par patientsamtal, det första med en manisk patient vilket var som att börja med att slänga sig ut för ett stup. Det är svårt att veta var man landar med ett sånt samtal.

Nästa vecka är sista veckan på psyk, vilket också innebär sista veckan på T10. Terminen har, som de flesta före den, gått snabbt. Två tentor hägrar och sedan är det sommar…

Kommentera!

Post Navigation