Så var det den tiden på året igen

Lite udda att terminen nu är slut för mig. Den slutar egentligen inte förrän på onsdag, men i och med att jag åker iväg blev idag sista dagen för mig.

För en gångs skull ser jag väldigt mycket fram emot att komma tillbaka. När det blir januari och nollning (vilket visserligen inte är förrän mot slutet av januari men ändå) och det blir tid att träffa alla igen. Klassen kommer att se lite annorlunda ut – några som byter till andra studieorter och förmodligen någon eller några som tar uppehåll, vilket öppnar för att några andra nya kommer in – men på det stora hela blir det nog inga större skillnader. Och där är en massa folk jag tycker om. Det är roligt att gå till skolan, och att umgås på fritiden med folk, och att plugga så att ögonen blöder ihop.

Men nu är väskan packad (den ligger på golvet med en katt på) och passet nedstoppat och kattvakt ordnad och huset ganska städat. Det är så tråkigt att komma hem till ett ostädat hem…

Att säga ‘god jul och gott nytt år’ till alla i skolan idag kändes bisarrt. Vet inte riktigt varför, men det känns väl, trots ljusstakar i alla fönster och julmusik tills det slår lock för öronen, inte riktigt som jul. Det har gått i hundranittio sedan vi började T1:B. Knappt så att man hunnit blinka så är det jullov. Fast lite så är det varje år för mig – helt plötsligt är mitten av december bara här. Och så ska man vara i julstämning, trots att jag varje år de senaste sju åren (sju åren!) har haft universitetstentor att plugga inför över julen. Kanske därför det är lite svårt att komma i julstämning.

Slutet av denna termin markerar också slutet av mitt CSN, vilket innebär att jag nu har gått sex år på universitetet. Att det är sju år sedan jag började kommer av basåret förra året, som av förklarliga skäl inte räknas som universitetsstudier. Det är tid som flugit förbi, men en herrans massa saker har förändrats sedan jag med darrande ben klev ur bilen för att börja på Juridicum en kall januarimorgon 2004.

Så nu är det snart jul igen, och snart tenta igen, och snart ny termin igen.

Whoo! :)

Kommentera!

Post Navigation