Silver lining

Nu har de flesta andra sommarlov. T5 hade sin tenta idag, T1 har haft sin muntliga/praktiska under dagen. T-resten har haft sina tentor tidigare under veckan.

Kvar finns stackars T2, som i den kvava hettan förtvivlat sitter och försöker trycka in vad som nu kan tänkas komma på den praktiska tentan imorgon. Histo? Anatomi? Mikrobiologi? FoF? Vad som helst är möjligt – och jag stirrar på histokompendiet med tom blick och vill mest grina över allt jag inte kan i det. Histo är inte prioriterat under terminen och även om jag har mikroskoperat tre gånger under tenta-p är det fortfarande ett virrvarr av rosa celler som ger mig huvudvärk varenda gång jag sitter med det längre än en timme.

Ute mullrar åskan tacksamt. En blixt måste ha slagit ned inte många hundra meter härifrån för någon timme sedan; blixt följdes av knall inom två sekunder. Regnet har öst ner i några minuter för att sedan ta uppehåll, som om inte heller vädret kan bestämma sig för vad det känner.

Jag är kluven. Det finns en positiv till varje negativ, en silver lining på varje mörkt moln. Tentan innebär att tenta-p är slut och att jag har sommarlov – vilket samtidigt innebär jobb och att L bosätter sig i Jönköping i sju veckor. Dessutom finns den överhängande risken att jag inte klarat tentan.

Men först en helg i Stockholm jag ser enormt mycket fram emot.

Allt som är bra med bloggen, och så en liten dålig. Tio bra kommentarer och en dålig så väljer du den sista, sa en vän gällande mitt fokus. Det är ett livslångt projekt att sluta ha det fokuset. Att acceptera att människor tycker om mig (och likaledes att det alltid kommer att finnas människor som inte tycker om mig; så är det bara).

Sommarlov innebär också att nästan alla jag umgåtts med sedan jag flyttade hit flyr Linköping för hemstäder och sommarstugor. Det finns en hel hög människor jag kommer sakna mycket. Men sedan kommer hösten, snabbare än man anar, och så blir det mörkare och kallare och plötsligt är det vinter och snö igen.

Leva i nuet, ett annat projekt i mitt liv.

Kommentera!

Post Navigation