T -24 hours

Med de senaste två dagarnas extremt höga besöksfrekvens (200+ besök/dag) når jag idag 15 000 besökare sedan jag startade bloggen. Mycket roligt.

Bra att ha något roligt för närvarande, när kroppen i övrigt är fylld av tentastress. Vaknade lite innan sju av mig själv, inte särskilt pigg men helt oförmögen att fortsätta sova, så jag gick upp och började läsa igenom extentafrågor. Det är trevligt att man kan sitta på balkongen och göra det – värre är det vid hösttentorna när man sitter i mörkaste januari och fryser och tycker att allt är allmänt jobbigt. Just nu är det mest faktumet att det är sommar och sol ute som är jobbig – de flesta kursare jag pratat med är väldigt inställda på sommarlov redan och sen är det den där lilla grejen som heter tenta…

Har hittills scannat 40 av de sidor anteckningar jag gjort under detta tenta-p. Vilket är lite coolt, för det är inte i närheten av alla, vilket innebär att jag skrivit en fascinerande mängd anteckningar de här veckorna.

Igår hade vi sista tentagruppen. Satt i fyra timmar och repeterade, större delen av tiden ute på gräsmattan här utanför. Det kändes ganska okej, men samtidigt får jag ångest, för det kan ju komma så väldigt mycket på tentan som jag inte läst. Eller som jag läst och glömt, vilket känns helt möjligt just nu också. In genom ögonen, ut genom öronen. Eller nåt. Eller bara ihopblandning som en välmixad smoothie i huvudet. Ungefär så känns det.

Efter tentagruppen firade vi med att köpa en liten bit mat och sätta oss i Trädgårdsföreningen med sagda mat. Där tränade en hel hög människor medelgympa med Friskis & Svettis. Såg roligt ut, faktiskt. Har inte gått på medelgympa sedan jag var 14 och tröttnade på att det var för enkelt. Men man kanske skulle göra det under sommaren någon gång, bara för att få träna ute?

Resten av min tentagrupp var sedan duktiga och gick hem och pluggade hela kvällen, medan jag var lat och istället tog mig till L för att grilla med honom, hans bror, brors sambo och kompisar. Mycket trevligare sätt att spendera kvällen på, helt klart (även om jag tryckte i mig några nuggets of knowledge klockan halv elva på kvällen när jag kom hem sen – herpes, enveloped, icosahedral, DS DNA, latent infektion, blablablaaa). Riktigt god mat och kul sällskap. Kunde glömma tentan i åtminstone några minuter åt gången.

Idag: repetition. Inscanning av bilder, för då läser jag dem och jobbar med dem. Kan inte bara läsa, då vandrar tankarna iväg nånstans oproduktivt. Träna hårt. Gosa med L, som kommer få sommarlov om ett par timmar när hans tenta är klar. Samt ha ångest och inte kunna sova för att imorgon gäller det.

One Thought on “T -24 hours

  1. Kul att du kom på grillningen på kvällen. Jag garanterar att det var time well spent inför tentan så du fick lite annat att tänka på :)

Kommentera!

Post Navigation