Tåtta

Så har man då börjat termin 8. Vi är “tåttor”, som pappa uttryckte det.

Bara för att göra allt symmetriskt började vi också klockan åtta, med superduperobligatoriskt upprop och en massa information man kan läsa sig till på hemsidan, alternativt som vi redan vet. Men det var kanske lika bra att de inte ställde alltför höga krav på våra arma hjärnor så tidigt på morgonen efter en veckas ledighet. Vi fick sedan en introföreläsning till det “akuta tänkandet” som var ganska trevlig och som hölls av en av läkarna från akuten. Inte jättehöga krav på tankeverksamhet.

Tränade med L och gick sedan och åt falafel på lunchstället precis bredvid sjukhuset. Jag har inte ätit falafel på många år – den förra jag åt nån gång i tonåren var torr, smakade trä och var allmänt trist så jag har inte känt att det varit lockande att köpa falafel när jag köpt mat därefter – men den här var riktigt saftig och god. Det ska jag äta fler gånger. Deppade över avsaknad av sommarjobb – akuten har detta år bestämt sig för att fylla sommaren med ordinarie personal, till min stora sorg. Jag älskar att jobba där, hade så gärna gjort det i sommar också. Sökt annat, får se om och i så fall vad det blir.

Ikväll var det amanuensträff inför vårens klin-fys-amanuensundervisning. Känner mig varm i kläderna där efter att ha undervisat i ett år nu. Undervisning är något jag, oavsett vad jag sysslar med som läkare, skulle vilja fortsätta. Jag tycker att det är väldigt roligt. Inbillar mig att jag har någon sorts förmåga att göra saker och ting begripliga, med tanke på att jag de senaste dagarna sålt en hel massa kompendier till nöjda kunder som haft de föregående kompendierna. En yngrekursare skrev nyss att mina T3-anteckningar ibland “räddade livet” på henne när tiden blev knapp till basgrupp. Det är så väldigt kul att få höra sånt.

Imorgon blir det BKT – Basal Kirurgisk Teknik. Lära oss grunderna i att sätta PVK (kan), kateter (kan), ventrikelsond (kan ganska väl), suturteknik (kan grunderna) och rekto- och proktoskopi (har sett, men inte gjort). Så det blir säkert skoj det med. Och på onsdag börjar placeringen på kardiologen.

Jag ser fram emot den här terminen, vilket är en skön känsla.

Firar också sex månader som Ls fru. Han är den mest fantastiske make man kan tänka sig.

Sex underbara månader tillsammans.

Sex underbara månader tillsammans.

Kommentera!

Post Navigation