Västervik

Ska göra fyra veckor utomläns den här terminen, och den första av dessa fyra är nu avklarade. Jag gör min ortopedplacering i Västervik, vilket så här långt är riktigt trevligt. Mysigt boende på det gamla fängelset – varje rum är en gammal cell, dock renoverad och med badrum – och väldigt välkomnande personal på kliniken.

Rummet. Dubbelsängen tar upp hela rummet :)

Rummet. Dubbelsängen tar upp hela rummet :)

AT-läkarna har haft undervisning hela veckan, så jag har varit med på deras undervisning när den varit ortopedirelevant. Väldigt bra föreläsningar, mycket givande. Har också hunnit med en höftplastikoperation (då de byter ut en gammal sliten höftkula mot en ny i shiny metall) och varit med på mottagning. På kvällarna kollapsar man i säng efter alla nya intryck. Har hunnit plugga lite grann, men inte i närheten så mycket som jag borde.

Igår hann vi med gipsundervisning också. Jag fick ett radiusgips och ett scaphoideumgips. Och sen fick jag testa att lägga ett radiusgips själv, på en av AT-läkarna.

Gipsad!

Gipsad!

Igår kväll åkte jag hem, mörkt som i graven redan vid halv 7-tiden – tråkigt, tycker jag. Tåget gick dock kl 18.03, så det var fin himmel en stund innan det blev mörkt.

Solnedgång på väg hem.

Tågutsikt…

Men det är fint utanför fönstret hemma nu, eklandskapet har börjat skifta i guld och rött.

Eklandskapet sett från vår balkong.

Eklandskapet sett från vår balkong.

Har fått in ytterligare några donationer till Läkare Utan Gränser. Även om ni inte vill ha kompendier i utbyte, surfa in på deras hemsida och ge en slant. De gör ett enormt arbete.

Kommentera!

Post Navigation