10 juni 2010

Utdrag ur dagboken:

Ytterligare en dag snart till ända. Jag är lite trött, mycket svettig, mycket smutsig och lagom glad. Vill väldigt, väldigt gärna ta en dusch. Meeen jag sitter här med Adowa och hon är så söööt. Hon sov i min famn i två timmar i eftermiddags. Hon satt och lekte och hoppade och kittlades och sedan la hon sig bara ner i min famn och somnade.

C och Adowa

Camilla och Adowa

C och Adowa

Camilla och Adowa

Dagen har varit som de brukar vara: vaknade lite i 6, skrev lite, åt omelett och drack te till frukost, plus lite sött bröd. Sen badade vi barnen, det är alltid kul. Bad för oss själva följde och sedan frukostservering till barnen. Barnen får samma mat, mer eller mindre, varje dag. Nån sorts stew med tillbehör – ofta casava, fou-fou eller, sällan eftersom det är dyrt, ris. De får mat en till tre gånger om dagen.

Efter mat för barnen undervisade vi engelska. Tid, kroppsdelar, med mera. De fick också skriva sina egna namn på tavlan för att vi ska försöka lära oss dem. Det blev lätt kaos. Efter skola tog vi det lugnt och åt lunch. I eftermiddags tog vi med mina hopprep till gräsplätten utanför och hoppade långrep med barnen. Det blev också lätt kaosartat…

Just nu är allting lite jobbigt. Här är en störig radio igång brevid, man rinner bort i värmen och fukten, barn gråter och ALLTING är smutsigt. Men till helgen ska jag och C till Swedru och bo på hotell. Ser mest fram emot att få duscha. Länge. Tvätta håret.

Jag kommer sakna det här när jag kommer hem. Oavsett ovannämnda plågor är här ändå ett lugn som inte finns hemma. Ingen här bryr sig om skit på kläderna. Ingen passar tider; det är knappt så att det finns klockor här. Ingen stressar. Det lagas mat, tvättas och badas.

Adowa sitter i min famn och leker med min keps, som är alldeles för stor för henne.

Kommentera!

Post Navigation