11 juni 2010

Utdag ur dagboken:

Morgon

Klockan är nånstans runt 6 på morgonen, att döma av hur ljust det är. Här är liv och rörelse. Ungar som springer, djur som låter (getter som bräker och tuppar som gal), fåglar som kvittrar och nån som sopar utanför dörren. Här är aldrig tyst.

Det är fuktigt överallt. Det var inte riktigt lika varmt igår kväll som i förrgår kväll, men det säger egentligen inte särskilt mycket. Här är extremt varmt på kvällen. Nu är det betydligt svalare.

Vill hem ganska mycket fortfarande. Det går i vågor, men just nu är jag inte riktigt frisk (magsjuk) och då är det jobbigare. Jag längtar mer efter att vara ren, sval och torr, än efter saker. Maten vi får har blivit helt okej här nu – igår fick vi ris med kött till middag, det var gott.

Just nu längtar jag lite efter att få sitta med Adowa. Det känns bra att längta efter något här.

Kväll

Packar inför att åka på helg härifrån. (Om två veckor packar jag för att åka hem…) Imorgon blir det DUSCH.

Idag… kaosartad skola där ungarna var enormt bullriga, förmodligen för att de inte fått mat än. Vi körde matte med dem och det gick sådär. De kan väldigt olika saker, och en del udda saker. Jag fick mest huvudvärk. Vi växlade vem som undervisade.

Skola

Sen blev det till slut mat för ungarna, till allas lättnad. Vid det laget var Adowa otröstlig, förmodligen för att hon var hungrig. Vid det laget var klockan halv 12 och de hade varit uppe sedan 6, och senast de fick mat var kl halv 8 igår kväll. De må vara vana vid lite mat, men…

Sen satt vi och var utmattade och genomsvettiga. Har aldrig någonsin längtat så här efter en dusch. Har aldrig gått så här länge utan en riktig dusch. Bucket bath hjälper bara så långt. Men det är så varmt och klibbigt att det inte går att beskriva.

Under eftermiddagen satte vi oss med ungarna. De ritade på tavln, ritade på golvet (de har vita kritor som de ritar med på alla ytor de kan), hoppade hopprep, och sprang runt. Flera av dem är väldigt kramiga och det är lätt att stå till tjänst med, framför allt me de minsta. Susanna spelade ett spel som går ut på att kasta upp och plocka upp stenar.

Barn

Åt jättegod vattenmelon. Frukten här är underbar.

Gick ut och gick, 40-min promenad till Abam och tillbaka. I den här värmen är det mer än nog. Det rinner av mig.

Imorse visade Alwin (en av barnhemsföreståndarna) ritningarna för det nya huset som ska byggas för pengarna Susanna samlat in till barnhemmet. Alwin hade ritat ett litet hus med för få rum. S, C och jag gjorde ett eget förslag med ett större hus med fler rum som vi presenterade för honom. Han köpte det, för sen dess har han gått omkring med den ritningen istället. Jag hoppas det blir bra. Mitt förslag (jag ritade) har fyra rum – tjejer, killar, personal och sjuk/extrarum.

Matdags för Adowa, Bebe och Moses

Kommentera!

Post Navigation