14 juni 2010

Utdrag ur dagboken:

Morgon

Drömde om hemma i natt och vaknade glad.

Ringde hem igår. Fick prata med mamma, pappa och min bror. Det var skoj att prata med dem en stund. Jag mailade dem om Bebe och pappa sa till mig att vi skulle fortsätta fundera på hur man skulle kunna få henne i skola. Hon är väldigt begåvad och jag tycker att det vore så synd att låta det gå till spillo. Så jag och C ska prata med Alwin (son till Joseph, också föreståndare för barnhemmet) om vad det finns för möjligheter.

I natt har det ösregnat. Det är riktigt fuktigt ute, och svalare som det alltid är om morgnarna här (förmodligen runt 22-25 grader på morgonen, lätt 30-35 i skuggan om dagarna).

Eftermiddag

C och jag är riktigt trötta. Mycket möjligt att det är efterdyningarna efter magsjukan, eller också är vi bara trötta. Man sover ju inte här som man gör hemma. Mina killkompisar hemma hade för övrigt inte fixat våra sängar här. Sängarna är 1,80 m långa – jag ligger med tårna i kanten i ena änden och huvudet nästan i upptill. I stort sett alla killarna hemma är över 1,80 långa…

Förutom magsjukan håller jag dessutom på att bli förkyld. Har nästan ingen röst, vilket gjorde det kanska jobbigt att undervisa idag. Jag och S undervisade mest och C låg och halvsov i vårt rum. Sen skulle S iväg med Alwin till Bawidjase (eller hur i hela friden det nu stavas; precis som andra städer och byar i det här landet beror det på vilken karta man tittar på… och nu stavar jag det ungefär som det låter när man säger det) för att titta på priser för virke till nya barnhemsbyggnaden, så då fick C dra sig ur sängen.

Carin och Mary Akva

Vi har börjat prata med Alwin om att ta Bebe härifrån för att hon ska få gå i skolan. Han var mycket positivt inställd till idén; han sa, “Our children should be better than us”. Han bryr sig enormt om barnen. Eventuellt verkade han också känna någon hon skulle kunna bo hos. Vi ska kolla kostnader och skola denna eller nästa vecka.

Omelett till frukost. Sedan tvättade vi barnen, vilket var mindre kaosartat än vanligt. Jag gillar att tvätta barnen, det känns konkret.

Bucket bath och toalett

Tog ett bucket bath själv efter det och serverade sedan barnen mat. Skola efter det. Blandade engelska och matte; en del går bra, annat inte. Vissa är givetvis bättre än andra. Barnen är inte tysta i så mycket som tio sekunder, det är ständiga “Madam! Madam! Madam!” för att få uppmärksamhet. Suck.

Kommentera!

Post Navigation