15 juni 2010

Utdrag ur dagboken:

Vaknade 6, som vanligt. Det är svårt att sova när allting låter utanför väggarna (det är ju inte så att vi pratar någon isolering) och det blir ljust. Barnen är visserligen uppe betydligt längre än vi om kvällarna, men på det stora hela kan man väl säga att vi följer solen. När det är ljust är vi uppe, när det är mörkt sover vi.

Vi fick gröt till frukost. Det gav mig kväljningar. Jag är inte van vid gröt sedan barnsben som de andra två och den gröt jag äter hemma har ingenting med den här gröten att göra. Det verkar vara en del havregryn till tio delar vatten här. Rinnig, rinnig gröt. Jag åt Sugar Bread (vi får omväxlande Sugar Bread, som är sött som f-n, och Butter Bread, som är något mindre sött; båda två är väldigt vita bröd) och drack en juice. Trött på maten.

Moses badas

Tvättade barnen, tvättade mig själv. Blivit ganska van vid bucket bath nu och eftersom vi får duscha på riktigt på torsdag (då vi åker till Cape Coast och är borta till söndag) är det helt okej.

Efter lite “time off” (läs: ligga i sängen och ta det lugnt) var det dags att servera barnen deras mat och sedan undervisa. Susanna åkte till Kasoa med Alwin för att handla (Kasoa är en större stad som ligger runt två timmar med taxi + tro-tro härifrån), så Carin och jag var ensamma med barnen. Vi försökte stava ord, men det är otroligt svårt. De förstår inte kopplingen mellan att stava genom ord (R – I – C – E) och att läsa hela ordet (“rice”). Då gissar de istället hej vilt och det blir lite vad som helst (“egg”). De som inte är intresserade sover, leker, bråkar och pratar. Efter en timme eller så gav jag och C upp.

Matlagning

Sen har vi legat på rummet och läst. Tagit det lugnt. Varit med ungarna. Fick spagetti (enbart) till lunch, ananas till efterrätt. Ananasen är väldigt god, men vi har ätit så mycket av den att den frätt up läppar och tunga, så nu kan jag inte äta det längre. Lite jobbigt. Jollof rice till middag.

Kommentera!

Post Navigation