16 juni 2010

Utdrag ur dagboken:

~11

Sitter och gömmer mig i rummet för att de trummar så förbannat borta i skolan att jag får hörselskador och huvudvärk. Helkul för barnen så klart, så det är ju bra, men jag höll inte ut mer efter 20-25 minuter. Mina öron klarar inte av det, oavsett leendena på barnens ansikten.

~13

Det REGNAR.

Det ÖSER NER.

Aldrig sett regn som det här; det är en tropisk storm, inte bara regn. Helt sinnessjukt. Jag håller på att bli döv av ljudet av regnet mot taket (det är ju gjort av plåt). Det blåser dessutom och temperaturen tror jag är nere på 20 grader. Det är kallt för att vara här och svalt för mig, C och S.

Det syns inte riktigt hur mycket det regnar, men det öser ner...

Det har öst ner i en dryg timme än så länge och nu åskar det också. Knallen kommer efter sex sekunder, så det är inte så långt borta. Mysigt, lite, men också omöjligt att göra något – i ljudet (oväsendet) kan man inte prata utan man måste skrika och det hörs knappt ens det. Tre av pojkarna är dock ute på gården i sina underkläder och spelar boll i vattnet. Här är mörkt nog att jag funderar på pannlampa, trots att det är mitt på dagen.

Jag, C och S satt och åt kakaofrukt och ananas när det började regna. Sen växlade det upp från regn till storm. Ljudnivån ökade och ökade tills vi inte kunde höra varandra längre.

Innan dess var det trummorna och barndansen, som jag började skriva om tidigare. Den här dagen verkar ha bestämt sig för att ge mig hörselskador på ett eller annat sätt. Men jag lyssnade och tittade på trummande, sång och dans så länge jag kunde, för att barnen blir glada av det.

Försökte undervisa innan dess. Majoriteten av ungarna halvsov och det är lika omöjligt som innan att få dem att förstå hur man läser ord. Jaja. Skulle faktiskt umgås med dem nu, men det går inte att ens gå över gården utan att bli helt dyblöt, så just nu stannar vi på rummet.

Hej vad det åskar! Whoo! S gillar inte åska. Det gör jag och C.

Hur man bär barn i Ghana och Afrika i allmänhet.

Kommentera!

Post Navigation