19 juni 2010

Utdrag ur dagboken:

13-tiden

Nu blev Ghana plötsligt solsemester! Här ligger jag och är sandig på stranden, med havets stora starka vågor tio meter bort. Har varit ute och lekt i vågorna i en halvtimme-40 min. Helskoj. Jag älskar vatten och det är en massa kul att bli dränkt av stora vågor och kämpa mot vattnet när det drar i en. Inte kallt heller; jag gick upp för att jag blev trött.

Vi bor nu på Green Turtle Lodge. Det är en lodge mitt ute i ingenstans. Vi hade (försökt) boka rum men när vi kom hit fanns ingen bokning och det är fullt. Vi skulle egentligen bott två och två i bungalows – men det de hade att erbjuda istället var tvåmannatält! De står i en bambubyggnad, sex tält med extra myggnät. Varför inte? Hela den här resan är ett enda långt äventyr, så varför skulle vi inte bo i tält? Det är ganska skoj, även om jag hoppas att jag inte blir magsjuk/kissnödig i natt, för det är 60 m eller så till toan.

Camilla och Carin i tält på Green Turtle Lodge

Vi gick upp vid 6 (anar man ett återkommande tema i när vi går upp?). Klädee oss, åt en macka med marmelad till frukost – för mig, frukostälskaren, är det väldigt lite frukost och numera bara ett måste för att man ska äta i samband med att man tar Malarone, vilket innebär att jag får tvinga i mig lite mat – och gick sen för att hitta en taxi. Den ville ha 30 Cedi för att ta oss till Takiyada där vi skulle ta en annan tro-tro, vilket vi tyckte var alldeles för dyrt. Den fick köra oss till stora vägen istället, för 3 Cedi. Där tryckte vi in oss i en redan full tro-tro som efter hand blev mindre full. Skillnad mot vad taxin ville ha betalt? Tro-tron kostade runt 1 Cedi/person.

Tidig morgon på Brenu Beach

Morgondis på Brenu beach

Vi kom til Takiyada, letade upp nästa tro-tro och köpte en “bun” på vägen. Det är en liten varm bulle som var lite söt. Meh. Jag åt nån tuggor av min, sen var jag mätt. Den nya tro-tron tog oss till Agona Junction, där vi bytte igen, till dagens sista tro-tro. Den ville inte riktigt starta och när vi stannade vid en bensinstation för att tanka trillade dörren av. När vi sen tryckte in 17 vuxna och 3 barn (den är full vid 15 vuxna)var jag inte heeelt säker på att vi skulle komma fram, allra minst med tanke på att det var backigt och gropigt och sen trillade nån metallsak av från taket…

Men vi kom fram. Det tog väl 3,5-4 timmar från Brenu Beach Resort till Green Turtle Lodge. Blir kul dag imorgon, när vi ska ta oss hela vägen tillbaka till Kofi Ansa – runt 4 timmar till Cape Coast, minst två timmar därifrån till Kofi Ansa. Vi åker tro-tro från byn 20 min härifrån klockan 7 imorgon.

Ikväll ska vi dock äta god mat. Boendekostnaden sjönk ju till 5 Cedi/person istället för 20 Cedi/person eftersom vi sover i tält istället för bungalow, så det kan man lägga på mat.

Ödla på duschväggen

Vid 18-tiden

Ligger i tältet och snorar och hostar. Övriga är ute på rundvandring eller nåt. Jag vill bli frisk nu, trött på förkylning…

Mysigt med ljudet av havet. Jag, C, S och Ida har suttit och spelat kort. Jag kom näst sist mest hela tiden.

Snart middag. Innan åt vi varsin macka och till middag blir det kyckling i sötsur sås för mig. Jag är inte alls hungrig. Har nog kommit ner till mitt minimi för hur lite jag kan äta här. Det är förmodligen också varför jag är väldigt trött nu, allt i kombo med värme och min lekstund i havet.

Kommentera!

Post Navigation