24 juni 2010

Utdrag ur dagboken:

6.15

Vaknade vid 5 imorse, eller lite tidigare än så. Vaknar av en kombination av ljud och att det är svalt utan täcke. Sen imorse började gong-gongen, byn vaknade, nån började sjunga falskt och jag somnade inte om.

Kunde inte sova igår heller. Nån satt och “sjöng” – det låter mer som en tondöv katt som ylar – och massor av ungar som grät, skrek och slog på saker som lät mycket. Jag var dessutom inte trött. När jag långt om länge somnade sov jag dock gott.

Innan sängdags satt jag med barnen en stund. Månen lyste så klar att när man var ute behövdes det ingen lampa. Fullmånen gjorde att vi hade riktiga skuggor trots att solen gått ned. Det var mysigt att sitta med barnen och jag njöt av det en stund.

17.20

Det är en nästan udda känsla att packa väskorna och stänga dem. Det är ju sista dagen imorgon. Sista. Weird.

Men idag har gått snabbt. Vi åt frukost (gröt) och sen tvättade vi barnen och sedan oss själva, som varje dag. Serverade barnen och sen hade vi skola. De fick skriva ord. Det är så otroligt mycket mer givande när de kan skriva själva i sina block, istället för att bara stirra på oss när vi skriver på tavlan. Alla är aktiva nu, ingen sitter och sover.

Tog lite paus och varvade med att bara sitta med barnen fram till vår lunch vid halv 2. Kall, sönderkokt spagetti till lunch. Med den alltid återkommande “stew”. Gud så gott det blir med riktig mat på måndag.

Vattenhämtning med Bebe, Moses och Adowa

Det ska börjas tidigt...

Efter lunch tog vi fram färgpennor och färgläggningsböcker. Barnen blev vilda så fort de såg att vi kom med saker i händerna; de skrek och tjöt. Men det blev inte så kaosartat som väntat. Vi la ut pennorna och rev ut en sida till varje barn. Sen fick de rita. Vi agerade pennvässare, men gjorde inte så mycket mer under den närmsta 1,5 timmen. Massor av folk kom och tittade – barn och vuxna – men ingen utomstående rörde pennor eller papper. Intressant att se.

Färgläggning med alla regnbågens färger

Koncentrerad färgläggning

Efter 1,5 timme tröttnade vi och gick ut och gick en runda. C och S gick till slutet av Abam, jag fortsatte en bit till. Så skönt att bara gå, röra sig lite. En mycket märklig känsla nu när jag går själv är att jag inte har mer att tänka på. Har liksom, omedvetet och medvetet, jobbat igenom allt som har med hemma att göra, som jag haft att tänka på. Det innebär inte att jag löst alla problem utan bara att jag behöver input från någon/något annat för att kunna gå vidare. Skön känsla iaf.

Nu har vi packat väskorna. Kl 14 imorgon kommer Tina och hämtar vårt stora bagage eftersom man inte får ha stor väska på tro-tro (och alla som har suttit i en tro-tro förstår varför…).

Kommentera!

Post Navigation