9 juni 2010

Utdrag från dagboken:

Morgon

Inte sovit särskilt bra. Först svårt att somna, sedan vaknade jag av att de pratade väldigt högt utanför.

Vårt rum

Igår kväll var ganska mysig. Vi fick mat – fou-fou som såg ut som rå kyckling och som var slime och skulle ätas utan att tuggas (det är bara till för att ge en mättnadskänsla, men var mest kräkframkallande) och tonfisk-stew. Ananas till efterrätt, vilket var gott. Sen gick vi ut och tittade på stjärnorna. Barnen dansade och lekte och jag hade Bebe i famnen och Carin hade Moses som somnade efter en stund. Jag kittlade Bebe; hon har ett härligt skratt. Bebe är tre år gammal och riktigt söt.

Bebe

Stjärnhimmelen går inte att beskriva eller fotografera. Det är helt sanslöst många och så massivt. Helcoolt.

Kväll

Tänk så mycket bättre det kan kännas att bara prata en stund med människor hemma. Internet i 90 min, jag chattade med folk hemma och skrev mail och inlägg på bloggen, och liten uppdatering på FB. Det var otroligt skönt, att bara prata med dem, säga till dem hur mycket jag saknar dem, och höra från dem att de saknar mig. Nu mår jag riktigt bra. Det regnar ute, vilket svalkar av rejält – för tio minuter sedan rann svetten av mig – och vi har fått god mat (yam och kyckling-stew, ananas till efterrätt) och vi kelade med ungarna en stund. Susanna har kommit hit och hon är trevlig :)

Dagen har varit lite annorlunda. Efter frukost – då vi fick gröt (!), bröd och ananas – badade vi barnen och sedan oss själva. Därefter började vi undervisa. Körde alfabetet idag och sen ord och lite enkla meningar. Det är frustrerande för vi har inte en aning om de förstår eller lär sig något; de svarar “Yes, madam,” på alla frågor vi ställer, oavsett vad det handlar om. De har dessutom inga papper att skriva på, så de kan inte lära sig på det sättet.

Swedru

Efter lunch åkte vi till Swedru. Vi skulle ta taxi och tro-tro, men mötte Tina och Susanna i bil när vi gick från barnhemmet mot Abam (därifrån kan man ta taxi), så vi följde med tillbaka och därefter körde Tina oss till Swerdu. Tina är en av de ansvariga på Syto, organisationen som fixar med volontärerna här.

Sedan vi kom tillbaka från Swedru – där typ det enda vi gjorde var att sitta på internet café – har vi mest suttit och pratat med Susanna, ätit middag, druckit kokosnötsvatten ur kokosnöt samt tagit det lugnt. Dag två avklarad.

Kommentera!

Post Navigation