Luciakraball och plugg

Mamma påpekade snällt att jag inte uppdaterat min blogg på ett litet tag. Varpå jag svarade att min blogg just nu mest, om jag uppdaterade den varje dag, skulle bestå av “Idag pluggade jag, och sen hade jag föreläsning, och sen pluggade jag, och sen åt jag, och sen pluggade jag, och sen sov jag”. Vilket inte är en överdrivet fascinerande blogg att läsa, tycker jag.

Nu har det dock varit helg och även om jag spenderat i runda slängar elva timmar sedan vi slutade vid 12-tiden i fredags på att plugga så har jag även hunnit med andra saker. Men först, någon liten bild från senaste rundan i Finspång, för nu har jag faktiskt bild på mig i kanske-inte-så-snygga-men-sjukt-bekväma sjukhuskläder:

Läkarkandidat!

S och jag :)

Så, återgår nu till en helgbeskrivning. I fredags hade vi egentligen andra PCR-labben, men jag kände ett betydligt större behov av att repetera biokemi när vi nu ställde upp fyra stora frågor för senaste basgruppsfallet rörande citronsyracykeln, glykolys, glukoneogenes och cellandning. Eftersom basåret gick så väldigt fort märker jag att en del av sakerna vi lärde oss där inte riktigt sitter. Efter två timmar med en svensk biokemibok kändes livet dock lite lättare, och jag gav mig på Stryer och de fyra-fem kapitel som täcker ovanstående ämnen. Ibland känns kroppen onödigt komplicerad :)

Biblioteket stängde 16.30 varpå jag gick en runda till Coop för att handla och sedan kollapsade hemma efter en av de mest upptagna veckorna i mitt liv. Det har varit plugg-plugg-föreläsning-plugg-kvällsgöra (luciaträning, julkoncert, något i torsdags som jag just nu inte ens kommer ihåg) hela veckan och återhämtning har verkligen inte stått på schemat.

I slutändan blev det god mat (lax med pesto/parmesan/soltorkade tomater, sötpotatis i ugn och grönsaker; lax känns numera som min standard-fredagslyx) och därefter snyftframkallande “Marley & jag“. Eller ja, den är snyftframkallande i slutet. Resten är underbart söt.

Igår var det egentligen dags för fadderutbildning i 4,5 timme i skolan, men för min del var det viktigare att sova, så jag vaknade prick klockan 10 då kursen startade. Jobbade, åt en lugn frukost, och pluggade därefter. Hann med en runda på Korpen på kvällen innan det var dags att möta upp med KE och cykla till Ryd för förfest innan den stora Luciakraballen. Kraball? Det är en kravall, och jag har inte den blekaste aning om varför det heter ‘kraball’ den här gången istället, men de ska väl vara annorlunda. Oavsett vilket så är det krav-på-overall, vilket betyder på med OP-ställ och läkarfrack för vår del.

Jag och KE :)

H, jag, J och T. Kamera visade sig vara väldigt, väldigt roligt. Smått onyktra läk-studenter är inte helt olika ungarna i Ghana, får ju sägas...

Hos J i Ryd var det drinking games och biljardspel och vid 23-tiden tog vi oss till Kårallén, där Kraballen hölls. Det snöade, men är tacksamt nog inte längre -20 ute. Det är en udda grej, för övrigt – när det gått från -20 till -3 på någon dag tycker man inte längre att -3 alls är kallt. Vilket egentligen inte är så konstigt – det är samma skillnad mellan -20 och -3 som det är mellan 0 och 17 grader, meeen. Jag är van vid att allting med minusgrader är kallt, inte så mycket att det är olika nivåer av kallt… Har hört ‘Skåning!’ ett otal gånger de senaste två veckorna, när jag uttryckt mitt lätta ogillande mot snö.

Det är dock inte helt hemskt med snö – det ljusar upp enormt och det blir tyst och mysigt. Men helt åt helvete att försöka cykla i.

Anyway, Kraball. Jag och KE åt varsin hamburgare när vi väl kommit in eftersom vi var hungriga och sedan var det dans som sig bör och sedan drog vi oss hemåt vid 2-tiden.

Idag har varit fortsatt plugg (glykolys – check, glukoneogenes – check, citronsyracykeln – check, nu: oxidativ fosforylering) och träning och lite lugn och ro. Vilket är trevligt. Bra med en liten aningen lugn och ro någon gång.

Igår hade vi förresten strålande sol. Bildbevis:

Snö men sol den 4 december!

Kommentera!

Post Navigation