Om Cosmic

Camilla-liten

Läkare. Fru. Mamma. Grafisk formgivare. Bloggare. Tårtskapare. Kattägare. Och diverse annat.

Jag heter Camilla, kallar mig cosmic, bananacosmic eller bananacosmicgirl på nätet. Efter Mediegymnasiet i Malmö har jag jobbat som art director på en reklambyrå, pluggat en hel juridikutbildning och får således kalla mig jurist, kompletterat mina betyg från gymnasiet via basåret i Malmö, och därefter pluggade jag läkarprogrammet i Linköping 2010-2016, med examen i juni 2016. Läkare har jag drömt om att bli sedan jag var i tioårsåldern, men jag har inte haft modet att våga följa min dröm förrän nu.

Den här bloggen kommer att handla om allt möjligt, vad jag nu än känner för att skriva om just då jag sitter vid datorn. Livet, läkarlinjen, livet som läkare, stress, kärlek, bakning, resor, vänner, nyheter, etik.

Här finns också en reseberättelse från min resa till Ghana, där jag arbetade som volontär på ett barnhem under sommaren 2010.

Välkomna :)

Rättfram läkarapirant som det inte lönar sig att mucka gräl med – hon har nämligen svart bälte i minst en kampsport, och är dessutom envis. Har studerat juridik i Lund och driver eget företag.

~ E:s bröllopsprogram

Precis färdigutbildad jurist hoppar hon på läkarlinjen. Konstnärlig som få och extremt välformulerad. Hon är naturligtvis helt galen men helt klart en inspirationskälla. Vill man ha bra och prisvärd hjälp med hemsidor, trycksaker m.m. så har ni allt ni behöver här. Nämnde jag att hon är modellvacker och svartbältare i ju-jutsu också…

~ Anna-Mia Bonde, annamiabonde.com/blogg

6 Thoughts on “Om Cosmic

 1. Helena Svensson on 12 December 2010 at 17:22 said:

  Vilken fin blogg du har :)

 2. admin on 12 December 2010 at 17:24 said:

  Tack :)

 3. Karin on 13 February 2011 at 11:14 said:

  Hej! Jag går själv på KI och hittade din blogg idag och såg att du tar upp läsarfrågor. (För visst går du på KI fastän det står linköping i presentationen ovan??) Har du någon mailadress dit man kan maila frågan? Går själv T2 och undrar lite angående studieteknik samt nyttjande av lärandemålen. Verkar vara en väldigt bra blogg!

  Mvh Karin

 4. admin on 13 February 2011 at 12:04 said:

  Hej! Nope, jag går på Hälsouniversitetet i Linköping, inte KI, så jag kan inte svara på frågor om nyttjande av lärandemålen för er. Studieteknik kan jag väl åtminstone försöka svara på, men vi läser nog inte samma ämnen :) Min mail är bananacosmicgirl @ hotmail.com (utan mellanslag, så klart) om det är något du vill maila om.
  Mvh,
  C

 5. Emin on 16 August 2017 at 17:41 said:

  Hej! Läser nu på Liu (börjar T3) och undrar: vilka hjälpmedel kan man använda sig av i framtiden för att förbereda sig inför stadietentor?

 6. admin on 17 August 2017 at 22:13 said:

  Hej!

  För min del har ju alltid sammanfattande anteckningar varit det jag använt mig av inför stadietentorna. Mina kompendier gjorde jag för min egen skull eftersom jag inte fixar att sitta med tjocka böcker på hundratals sidor när jag har väldigt begränsat med tid att plugga, såsom alla tenta-p är oavsett om det handlar om stadietentor eller vanliga tentor. I övrigt använde jag inte så mycket hjälpmedel, om inte extentor räknas som hjälpmedel – det rekommenderas varmt så att man kan få ett hum om typen av frågor som kan komma. Sen är det så klart viktigt att plugga kontinuerligt under utbildningen också. Lycka till!

  /Camilla

Kommentera!