Årsbok?

Har sedan ett par månader haft en idé om att göra en årsbok – men den här gången inte bara en årsbok för mig själv, som jag gjorde förra gången. Den här gången skulle det vara en årsbok för läk. Jag var med och gjorde yearbook i USA när jag var där som utbytesstudent och det är ett helt fantastiskt minne.

Idén har surrat omkring i mitt huvud, men jag vet inte vad intresset för en sådan årsbok skulle vara. Så nu skriver jag det här, lägger det på FB, och hoppas på feedback. Frågor jag gärna får svar på är:

– Vem är intresserad av att köpa en sådan årsbok? Jag har inga planer på att tjäna pengar på det, utan det skulle kosta vad det kostar att trycka den. Jag vet inte vad det skulle bli än, men det får jag givetvis kolla. Det beror på antal som ska tryckas, hur stor boken blir, färg vs svartvitt, med mera.

– Ska det vara en årsbok för hela läk, alla årskurser? Det blir då alla läk som fanns på HU hösten 2010 och våren 2011. Eller ska det vara pre-klin? Någon annan avgränsning? Jag tycker givetvis det är roligast om alla är med.

– Skulle du vilja hjälpa till? Jag har inte koll på allt som hänt det senaste året och jag har framför allt inte bilder från allt. Boken skulle ju vara bildbaserad, med texter. Era bästa bilder, helst med någon liten bildtext – och om någon vill skriva en kort beskrivning av kravallen/sittningen/händelsen vore det kalas. Jag väljer ut bilder (om det finns många från något event), redigerar och formger efter bästa förmåga.

Hmh. Undrar om min idé alls är begriplig? Förhoppningsvis. Kommentarer, anyway, mycket välkomna. Svara här eller på FB :)

(Det ska också tilläggas att det kommer en liten fotokatalog i slutet av den här terminen/början av nästa, med klassfoton av alla klasser som för närvarande finns på HU. Det är dock enbart klassfoton à la skolkatalogen på gymnasiet. Jag är med och gör den också :) Den kommer vara svartvit och betalas av reklam och är således gratis.)

Kommentera!

Post Navigation